Oscar Properties begärs i konkurs – 24 Global News | Latest International Breaking News Today

Oscar Properties begärs i konkurs – Latest International Breaking News Today

 • Fastnålat inlägg

  Oscar Properties begärs i konkurs

  11.43

  TT

  Fastighetsbolaget Oscar Properties har begärts i konkurs ännu en gång, rapporterar Expressen.

  Detta efter att Kronofogden inte hittat några utmätningsbara tillgångar.

  Aktien faller över 16 procent efter beskedet.

Senaste nyheterna

 • Erik Bergin

  11.08

  El-Haj lämnar S – kvar i riksdagen

  Socialdemokraten Jamal El-Haj sitter kvar i riksdagen efter att han lämnar S, skriver Aftonbladet. Det innebär att han blir så kallad politisk vilde. E-Haj lämnar beskedet i ett brev till partiet, som tidningen läst.

  I brevet skriver han att beslutet ”är det svåraste jag behövt fatta under hela mitt vuxna liv”.

  I förra veckan uppmanades han av S att lämna riksdagen.

 • Stor brand vid Lisebergs nya badhus

  Det brinner i en vattenrutschkana på Lisebergs nya badhus Oceana, enligt räddningstjänsten rapporterar flera medier.

  Göteborgs-Posten har publicerat läsarbilder där det syns tjock svart rök över nöjesparken.

  – Det stämmer att det brinner i Oceana, det brinner i en rutschkana och vi är där med många enheter, säger Jörgen Bäck, larm- och ledningsoperatör vid Räddningstjänsten Storgöteborg till tidningen.

  Till Aftonbladet säger räddningstjänsten att det är en “större brand”.

  Ett vittne som tidningen pratat med säger sig ha sett delar av en rutschkana flyga över området.

  Räddningstjänst och ambulans är på plats.

  Badhuset ska öppna sommaren 2024. Läs mer här.

  Är du på plats? Skicka in en bild till webbredaktion@svd.se.

 • TT

  08.06

  Källor: Putin skjuter upp Turkietbesök

  Vladimir Putins planerade besök i Turkiet – som enligt tidigare uppgifter skulle ske under måndagen – skjuts upp på obestämd tid, rapporterar medier i Turkiet med hänvisning till källor.

  Under det planerade presidentmötet väntades Putin och den turkiske kollegan Recep Tayyip Erdogan diskutera ”Ukrainarelaterade” frågor, framför allt det spannmålsavtal som Turkiet har varit med och förhandlat fram med Ryssland och Ukraina.

  Ryska statliga medier rapporterar att Putins Turkietresa troligen flyttas fram till slutet av april eller början av maj, men inget datum är bekräftat. Putin och Erdogan träffades i ryska Sotji i början av september förra året. En resa till Turkiet skulle utgöra det första ryska besöket i ett Natoland sedan Rysslands storskaliga invasion av Ukraina inleddes i februari 2022.

 • Orange varning för plötslig ishalka på Västkusten

  Ett kraftigt underkylt regn har dragit in över Göteborgsområdet vilket kan leda till mycket besvärligt väglag. SMHI har gått ut med en orange varning för plötslig ishalka och isbeläggning på Västkusten och en bit inåt land mellan Lysekil och Uddevalla samt Kungsbacka.

  Den som har möjlighet bör jobba hemifrån, säger meteorologen Angelica Lundberg till P4 Göteborg. Även den som cyklar eller går till jobbet bör överväga det.

  – Det blir så halt, så man kan ju ramla och slå sig, säger hon.

 • USA:s försvarsminister inlagd på intensiven

  USA:s försvarsminister Lloyd Austin har lagts in på intensivvårdsavdelning, meddelar försvarshögkvarteret Pentagon. Hans uppgifter tas tills vidare över av vice försvarsministern Kathleen Hicks.

  Austin opererades före jul för prostatacancer. Kring årsskiftet var han inlagd på grund av besvär efter ingreppet och på söndagen fördes han akut till sjukhus för problem relaterade till urinblåsan.

  Utgångsbeskedet från Pentagon var att han fortsätter i tjänst, men det ändrades snabbt. Han vårdas nu på Walter Reed National Military Medical Center i Washington.

 • Tre mil lång rysk tågbarriär i Donetsk

  Ryska styrkor i regionen Donetsk har format en 30 kilometer lång barriär av tågvagnar som antas utgöra en försvarslinje mot ukrainska trupper, skriver den amerikanska tankesmedjan ISW. Den långa barriären har fått namnet ”Tsartåget.”

  Tågvagnarna ska enligt satellitbilder löpa från Olenivka, söder om staden Donetsk, ner till Volnovakha utanför Mariupol. Uppskattningsvis ska över 2 100 tågvagnar ingå i barriären som ska vara cirka sex kilometer från frontstridernas närmsta punkt, vid orten Novomykhailivka.

 • Så ser Ukrainas nya militärledning ut

  Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har presenterat sin nya militära ledning, sedan Oleksandr Syrskyj i förra veckan tog över posten som överbefälhavare från Valerij Zaluzjnyj. Syrskjys tidigare roll som ledare för markstyrkorna övertas av generallöjtnant Oleksandr Pavljuk, som tidigare varit bland annat vice försvarsminister.

  Generalmajoren Ihor Plahuta är ny chef för de territoriella försvarsstyrkorna. Plahuta ska tidigare ha lett styrkor i Odessa. Ny befälhavare över luftvapnet är brigadgeneral Ohor Skibjuk och de kombinerade styrkorna ska ledas av generallöjtnant Yurii Sodol, tidigare befälhavare över marina jägarstyrkor, enligt Kyiv Independent.

 • Ukraina: Ryssland attackerade med 17 drönare

  Ryssland attackerade Ukraina med 17 drönare under natten till måndagen, enligt det ukrainska flygvapnet.

  14 av dem, samt en rysk robot, sköts ned under natten, enligt ett uttalande. Det är oklart var de övriga slagit ned samt om någon skadats i attackerna. (TT)

 • IDF: Stupade soldater bakom fritagningen

  Nattens fritagande av två män ur Hamas gisslan kom till ett pris för israeliska styrkor. Uppger Times of Israel. ”Det var en väldigt spänd och rörande natt. En sådan här specialoperation skulle inte ha varit möjlig utan de från armén och reservstyrkor som stupade. Utan deras offer skulle vi aldrig nått det här,” sager IDF:s talesperson Daniel Hagari. De två fritagna männen ska vara medborgare både i Israel och i Argentina.

  Operationen i Rafah ska enligt Hagari byggt på underrättelser. Poliser ur specialstyrkan Yamam kunde tränga in i en lägenhet och föra med sig de två männen ur gisslan. Det framgår inte av den israeliska rapporteringen hur många som dog i striderna. ”Vi ska inte glömma att Hamas ännu håller 134 människor som gisslan. Om ni hör mig nu ska ni veta att vi är övertygade om att kunna för er hem,” tillägger Hagari.

 • Många döda i anfall mot Rafah

  Över 50 människor dödades i israeliska anfall mot den ytterligt tätbefolkade staden Rafah i södra Gaza natten till måndagen, enligt den Hamasstyrda hälsomyndigheten.

  Israels militär bekräftar på Telegram att man anfallit det man kallar terroristmål i Shaboura i södra Gaza och att attackerna är över.

  Israels premiärminister Benjamin Netanyahu har sagt att en markoffensiv förbereds mot Rafah men USA och EU har varnat för de humanitära konsekvenserna.

-24 Global News | Latest International Breaking News Today
#Oscar #Properties #begärs #konkurs

See also  Romania president seeks to challenge Rutte for top job – POLITICO - 24 Global News | Latest International Breaking News Today

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top