Pappa misstänks ha mördat sin familj och begått självmord – 24 Global News | Latest International Breaking News Today

Pappa misstänks ha mördat sin familj och begått självmord – Latest International Breaking News Today

Familjen som hittades död i norska Åls kommun skakade samhället. Nu meddelar polisen att pappan misstänks ha skjutit ihjäl en kvinna och deras gemensamma barn, för att sedan ta sitt liv.
– Det vi har hört talas om är att det går rykten i lokalsamhället om vad som har hänt, och vem som har gjort vad, säger polisåklagare Ann Iren Svane Mathiassen till TV2.

Under lördagen hittades en familj med fyra personer döda i ett hus i Åls kommun i sydöstra Norge. Polisen ryckte ut efter en orosanmälan från en familjemedlem.

Nu meddelar Sørøst politidistrikt att pappan i familjen misstänkts ha mördat en kvinna och deras två vuxna barn, innan han begick självmord.

– Status i utredningen tyder på att en kvinna och två vuxna barn har blivit skjutna, och att gärningsmannen sedan tagit sitt liv. Ärendet utreds därför nu som mord och självmord och gärningsmannen som är död har status som den åtalade i målet, säger polisåklagaren Ann Iren Svane Mathiassen enligt ett pressmeddelande.

Tagit föremål i beslag

De avlidna är inte identifierade, men polisen anser att det inte finns någon anledning att misstänkta de avlidna inte är familjen som är skriven på adressen.

Polisen har även tagit flera föremål i beslag, bland annat det skjutvapen som mannen misstänks ha använt i dådet. Inom några dagar kommer en preliminär obduktionsrapport.

– Det är för tidigt att säga något om de bakomliggande orsakerna till den här allvarliga händelsen. Genom utredningen är det vårt ansvar att ge så många svar som möjligt till de efterlämnade, säger Ann Iren Svane Mathiassen.

See also  Två överfallna i Göteborg – misstänkt människorov - 24 Global News | Latest International Breaking News Today

Polisen: Sprid inte rykten

Polisen uppmanar de boende i byn, som har 400 invånare, att inte sprida rykten om händelsen.

– Det vi har hört talas om är att det går rykten i lokalsamhället om vad som har hänt, och vem som har gjort vad. Därför ville vi informera om vem som har åtalats, och att det inte fanns några tecken på bråk på platsen, säger Ann Iren Svane Mathiassen till norska TV2.

Borgmästaren Solveig Vestenfor håller med om polisens uppmaning, men säger att hon har förståelse för att det skapas ett ”vakuum”, som många har ett behov att att fylla.

– När sådana kriser uppstår, och tryggheten som människor har i vardagen plötsligt rivs upp lite, då behöver folk svar. Det är så människor skapas, säger hon till TV2.

Fakta: Hit kan du vända dig om du mår dåligt

Vid akuta lägen eller vid tankar på självmord, ring alltid 112.

Hit kan du vända dig om du mår dåligt:

1177: Sjukvårdsrådgivning samt uppgifter om närmaste psykiatriska akutmottagning.

Mind.se.

Suicide Zero: suicidezero.se.

Spes: Riksförbundet för suicidprevention och efterlevandestöd: spes.se.

BRIS, Barnens rätt i samhället: bris.se.

Rädda Barnen: raddabarnen.se. Även för föräldrar.

Jourhavande medmänniska, nås nattetid på 08–702 16 80.

-24 Global News | Latest International Breaking News Today
#Pappa #misstänks #mördat #sin #familj #och #begått #självmord

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top