Polisen la ner utredning – kunde inte öppna USB – 24 Global News | Latest International Breaking News Today

Polisen la ner utredning – kunde inte öppna USB – Latest International Breaking News Today

Trots att polisen mottagit ett USB-minne med en utförlig rapport om misstänkta stölder, som sammanställts internt på Region Skåne, så lades utredningen ner.

”Inte möjlighet att granska innehållet” står det i polisens anteckningar.

– Det är ju konstigt i sådana fall. Då hade vi nog kunnat driva ärendet vidare, säger Emil Andersson, chef för Malmöpolisens utredningsjour.

”Inte dokumenterat så bra”

Att man inte lyckades öppna worddokumentet på stickan har bekräftats av en poliskälla för Kalla fakta. Polisen hörde inte heller av sig till den person på Region Skåne som angavs som kontakt.

– Vi skulle säkert ha kunnat ansträngt oss mer i kontakterna. Men vi har inte dokumenterat så bra. Och det tar vi till oss, säger Emil Andersson.

Brottsofferjourens ordförande är kritisk till Malmöpolisen hantering.

– Det låter ju inte klokt om en polis skriver av någonting för att man inte kan öppna och se vad USB-minnet innehåller, säger Sven-Erik Alhem.

Vad kunde polisen ha gjort när de inte lyckades öppna stickan?

– Ja, sökt hjälp från något proffs, säger Sven-Erik Alhem.

Tar upp utredningen igen

Efter att Kalla fakta börjat ställa frågor om fallet har Malmöpolisen beslutat att ta upp utredningsarbetet igen, drygt två och ett halvt år efter anmälan om misstänkt stöld. Det gäller bland annat utrangerade narkosapparater som misstänks ha försvunnit till privata vårdmottagningar.

– Jag kan inte svara för detaljer men vi har inlett en förundersökning nu igen som vi driver med de nya uppgifterna som inkommit, säger Emil Andersson.

See also  Too young to run? - 24 Global News | Latest International Breaking News Today

Brottsofferjourens ordförande Sven-Erik Alhem menar att anmälare måste vara beredda att stå på sig om polisen ska ta sig an ett invecklat ärende.

– Det är så oerhört vanligt idag att polisen hänvisar till att man har så mycket att göra med gängkriminaliteten att man har svårt att prioritera andra ärenden. Det är viktigt att man som målsägande verkligen står på sig. Och begär överprövning om det är beslut som man ogillar, säger han.

-24 Global News | Latest International Breaking News Today
#Polisen #ner #utredning #kunde #inte #öppna #USB

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top