Proteintrend sågas av dietist – allt ska smaka sött – 24 Global News | Latest International Breaking News Today

Proteintrend sågas av dietist – allt ska smaka sött – Latest International Breaking News Today

Det pratas mycket om protein just nu, särskilt på sociala medier.

– Man ska öka proteinintaget till varje pris. Man tänker att man måste ha det för att bygga muskelmassa, säger Josefine Jonasson, dietist.

Problem att allt ska smaka sött

Trenden går mycket ut på att proteinberika sina mellanmål. Mellanmålen är inte sällan godsaker som chokladpuddingar, kakor, brownies, muffins, pannkakor och glass. Det finns en risk med det, menar dietisten.

– Det är framför allt vanans makt. Vad händer när vi ska jobba med vår hälsa, så börjar vi lägga till chokladpudding? Eller små chokladbitar med protein i? Vi tänker att det är bra och nyttigt för att det är protein i. Den risken är ganska stor och tråkig – det är vanlig mat vi vill ha som bas, säger Josefine Jonasson i Nyhetsmorgon.

Njut – och lägg till ett ägg

I stället för att äta en halvgod, proteinberikad chokladpudding menar dietisten att det är bättre att äta en ”vanlig” chokladpudding – och njuta ordentligt av den. Och i stället lägga till ett ägg till mellanmål.

Men i valet mellan en chokladkaka och en proteinbar känns ju baren bättre. Eller är jag är ute och cyklar?

– Ja, lite grann skulle jag säga. Om man ska vara supernoga är det lite bättre, men fortfarande äter man en chokladbit till mellanmål. Du får ändå känslan av att du äter något sött, att du äter en kaka.

Myter och sanning om protein

Det finns många myter om protein. En av de vanligaste är att man måste äta kött för att få i sig tillräckligt. Men det stämmer inte, menar dietisten. En annan är att du måste öka ditt proteinintag om du börjar träna, men det stämmer inte heller för en vanlig motionär.

See also  California mother who faked kidnapping has failed to pay over $300K in restitution: Feds - 24 Global News | Latest International Breaking News Today

– Nej, då behöver du inte äta extra protein.

Hur mycket protein behöver vi då?

– Generellt kring ett gram per kilo kroppsvikt. Så det får man räkna lite på.

Idag 07:37

Myter och sanningar om protein – så mycket behöver du äta

Streama Nyhetsmorgon på TV4 Play

Nyheter varvas med fördjupande diskussioner, bevakning av de senaste trenderna, personliga intervjuer, kultur och sport.

Jenny & Steffo

-24 Global News | Latest International Breaking News Today
#Proteintrend #sågas #dietist #allt #ska #smaka #sött

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top