S kände till El-Hajs samtal till Migrationsverket redan 2017 – 24 Global News | Latest International Breaking News Today

S kände till El-Hajs samtal till Migrationsverket redan 2017 – Latest International Breaking News Today

Socialdemokraterna informerades redan 2017 om riksdagsledamoten Jamal El-Hajs försök att påverka Migrationsverket till att ge asyl åt en konservativ imam, rapporterar Aftonbladet.

På fredagen uppmanade Socialdemokraterna i Skåne den kontroversiella riksdagsledamoten Jamal El-Haj att lämna sin riksdagsplats, sedan Expressens krönikör Sofie Löwenmark avslöjat att El-Haj försökt att påverka Migrationsverket att ge en konservativ imam asyl i Sverige.

Nu rapporterar Aftonbladet att Socialdemokraterna redan 2017 kände till El-Hajs försök att påverka Migrationsverket.

– Det var någonting som hade hanterats 2017 av den dåvarande gruppledningen, man hade haft ett samtal med Jamal El-Haj om detta. Och sedan var inte det en större fråga, säger Socialdemokraternas gruppledare i riksdagen Lena Hallengren till tidningen.

Vad den dåvarande gruppledningen fick veta om El-Hajs agerande år 2017 är emellertid oklart.

– Han har ju en version och sedan finns det någon tjänsteanteckning eller handling som knyts till, och de stämmer inte överens, säger Hallengren, som blev S gruppledare i riksdagen efter valet 2022.

Hallengren uppger att hon informerades om frågan före jul förra året utan att få hela bilden klar för sig. Exempelvis kände hon inte till att ärendet rörde en konservativ imam.

– Det är viktigt att säga om vi hanterar en fråga sju år tidigare, då är min bild att vi har hanterat den frågan. Däremot kan den i en sådan här situation som har uppstått adderas till annat, vilket den förstås har gjorts, så att Skånes partidistrikt och Malmö får vetskap om detta och lägger in den i sin bedömning, säger hon till Aftonbladet.

See also  Advice for Students at the Start of the Academic Year - Faculty Focus - Education News

Jamal El-Haj har vägrat hörsamma S uppmaning om att lämna sin riksdagsplats för att istället lämna S och bli politisk vilde med sitt riksdagsmandat.

”Det vore inte rätt gentemot våra väljare och gentemot den svenska demokratin att lämna mitt uppdrag” skrev El-Haj i ett brev till partiledningen som Aftonbladet tagit del av.

”Det här är ett oacceptabelt agerande av Jamal El-Haj och ytterligare ett bevis för att han sätter sina egna intressen före partiets” skrev Lena Hallengren i en kommentar till tidningen.

Läs även: S uppmanar El-Haj att lämna riksdagen

Läs även: El-Haj behåller riksdagsplatsen – blir politisk vilde

-24 Global News | Latest International Breaking News Today
#kände #ElHajs #samtal #Migrationsverket #redan

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top