Sex personer skjutna på tunnelbanestation i New York – 24 Global News | Latest International Breaking News Today

Sex personer skjutna på tunnelbanestation i New York – Latest International Breaking News Today

 • Fastnålat inlägg

  Sex personer skjutna på tunnelbanestation i New York

  18 min

  Manne Berggren Wiklund

  En person har dött och ytterligare fem har skadats i en skottlossning på en tunnelbanestation i Bronx i New York. Det rapporterar ABC.

  Läget för de skadade är i nuläget okänt. Ingen person har gripits.

Senaste nyheterna

 • Manne Berggren Wiklund

  22.59

  Dörren fortsatt stängd för rysk hockey

  Internationella ishockeyförbundets ”njet” till ryska och belarusiska lands- och klubblag förlängs på grund av invasionskriget i Ukraina. IIHF:s styrelse valde att hålla fast vid sin tidigare linje och det senaste beslutet gäller för säsongen 2024–2025.

  ”Från svensk ishockey står vi bakom det här beslutet, som är helt nödvändigt i det rådande läget. Det känns bra att vi nu vet förutsättningarna för nästa säsong, då vi har en fantastisk hockeyvår att se fram emot med Beijer Hockey Games, NHL 4 Nations Faceoff och den stora kulmen med VM 2025 i Stockholm”, säger Anders Larsson, ordförande Svenska ishockeyförbundet och styrelseledamot i IIHF i ett pressmeddelande. (TT)

 • Hoppade från brand på fjärde våningen

  En man i 35-årsåldern har förts till sjukhus efter larm om att han har hoppat från en brinnande lägenhet på fjärde våningen i Malmö, uppger polisen.

  Larmet kom vid niotiden på måndagskvällen. Enligt informationen som skickades till räddningstjänst och polis hade en person hoppat från lägenheten. På platsen hittade man sedan mannen och förde honom till sjukhus i ambulans.

  – Det ska inte ha funnits några ytterligare personer i lägenheten. Räddningstjänsten har sökt igenom den och den är tom, säger polisens presstalesperson Rickard Lundqvist.

  Branden är släckt. Hur allvarligt skadad mannen är kan polisen inte säga.

 • Åtta ton kokain i beslag i Spanien

  Den spanska tullen har beslagtagit åtta ton kokain i hamnstaden Algeciras nära Gibraltar. Fyndet gjordes i en fartygscontainer som kom från Surinam i Sydamerika.

  Containern var specialdesignad med en särskild legering för att vilseleda tullens skanningsutrustning. Tre personer har gripits misstänkta för smugglingsförsöket, däribland den person som skulle ta emot lasten.

  Spanien är ett av de huvudsakliga länderna för införsel av kokain till Europa från Sydamerika. Förra veckan togs 620 kilo kokain i beslag i Barcelona som hittades i salt som används för att göra djurmat. (TT)

 • Manne Berggren Wiklund

  19.14

  En person saknas efter branden i Göteborg

  En man är försvunnen efter branden på Liseberg i Göteborg, det skriver polisen på sin hemsida.

  Polisen uppger att de söker efter mannen och att en anmälan har upprättats. Hans anhöriga ska ha underrättats om omständigheterna.

 • Norskt larm: tolvåring planerade terrordåd

  Norska säkerhetspolisen PST har avslöjat planer på högerextremistiska terrorbrott – som hade planerats av barn.

  – Den yngsta vi har avslöjat var en tolvårig norsk pojke med högerextrema åsikter, säger Linn Havnelid, PST:s tillförordnade chef för terrorbekämpning, till Dagbladet.

  De senaste åren har PST avslöjat ”fler än tio” pojkar mellan tolv och femton år i Norge, säger hon.

  – Sedan internet blivit en del av folks vardag har vi sett att unga människor radikaliserats via nätet, och det sker i lika hög grad på landsbygden som i städer, säger Havnelid.

  Pojkarna ska ha diskuterat dåden på krypterade forum på internet. (TT)

 • Tomita petas från Idol-juryn

  Kishti Tomita petas från sin stol i Idoljuryn. Den 60-åriga sångcoachen är inte med i nästa säsong av TV4:s långkörare, berättar hon för Aftonbladet.

  – De har tagit ett kreativt beslut att göra om juryn. Men det är deras beslut, och det får stå för dem, säger hon till tidningen.

  Tomita var med i originaljuryn i ”Idol”, men lämnade efter några säsonger. 2017 var hon tillbaka och har sedan dess bedömt sångaspiranter – fram till nu. Hon säger att kanalen vill hitta en ny riktning inför årets upplaga, som blir programmets 20-årsjubileum. (TT)

 • Unrwa-chefen: Lämnar inte min post

  Philippe Lazzarini, chef för FN:s flyktingorgan Unrwa, tänker inte avgå –  vilket Israel krävt.

  – Det har jag inga planer på, säger han på en presskonferens i Bryssel.

  Israels krav kommer efter anklagelserna  om att anställda vid Unrwa var delaktiga i Hamas terrorattack den 7 oktober i fjol.  Efter anklagelserna har flera länder dragit tillbaka sitt stöd till organisationen. Hittills har 12 av Unrwa:s 13 000 anställda i Gaza anklagats.

  Lazzarini säger att de tolv avskedats, och att en utredning pågår. Han säger också att han har bett Israel om bevis för anklagelserna. (TT)

 • Ryska sanktioner mot britter

  Ryssland har infört sanktioner mot 18 brittiska medborgare som Moskva uppger demoniserar Ryssland och bidrar till att trappa upp kriget i Ukraina, skriver The Guardian. Sanktionerna riktas mot bland andra Storbritanniens biträdande försvarsminister James Cartlidge, historikern Orlando Figes och Rysslandsexperten James Sherr. (TT)

 • Norskt larm: tolvåring planerade terrordåd

  Norska säkerhetspolisen PST har avslöjat planer på högerextremistiska terrorbrott – som hade planerats av barn.

  – Den yngsta vi har avslöjat var en tolvårig norsk pojke med högerextrema åsikter, säger Linn Havnelid, PST:s tillförordnade chef för terrorbekämpning, till Dagbladet.

  De senaste åren har PST avslöjat ”fler än tio” pojkar mellan tolv och femton år i Norge, säger hon.

  – Sedan internet blivit en del av folks vardag har vi sett att unga människor radikaliserats via nätet, och det sker i lika hög grad på landsbygden som i städer, säger Havnelid.

  Pojkarna ska ha diskuterat dåden på krypterade forum på internet.

  – Gemensamt för pojkarna är att det hela har börjat som lite ofarliga skämt som utvecklats till diskussioner om terrordåd, säger Havnelid.

  Hon vill inte gå inte på detaljer om varifrån pojkarna kommer eller vad de planerade attentaten innebar.

 • Manne Berggren Wiklund

  17.23

  Sorg i norsk fotboll – tidigare elitspelare död

  Norsk fotboll har sorg.

  Förre elitspelaren Mounir Hamoud avled plötsligt i dag sedan han drabbats av ett hjärtstopp.

  Hamoud blev 39 år.

  Mounir Hamoud skulle under dagen har börjat på sitt nya jobb som utvecklare av elitspelare i det norska fotbollsförbundets regi i Strømsgodset.

  Under sin karriär som spelare representerade han Lyn, Bodø/Glimt och Strømsgodset, klubben han vann ligan med 2013.

  Mounir Hamoud har även varit uttagen i den norska landslagstruppen.

  Han efterlämnar fru och fem barn.(TT)

-24 Global News | Latest International Breaking News Today
#Sex #personer #skjutna #på #tunnelbanestation #York

See also  Why the West is losing Ukraine – POLITICO - 24 Global News | Latest International Breaking News Today

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top