Sju hjälparbetare dödade i flygräd i Gaza – 24 Global News | Latest International Breaking News Today

Sju hjälparbetare dödade i flygräd i Gaza – Latest International Breaking News Today

 • Fastnålat inlägg

  Sju hjälparbetare dödade i flygräd i Gaza

  05.40

  TT

  Ett antal hjälparbetare har dödats i en flygräd på Gazaremsan. Flera av dem var utländska medborgare som var där för att dela ut mat till behövande.

  World Central Kitchen (WCK) bekräftar att sju av dess medarbetare dödades i ett israeliskt flyganfall som skedde på måndagen.

  Gruppen reste genom ett område som hade betecknats som säkert, i bepansrade bilar som var märkta med organisationens logga, meddelar den internationella organisationen.

  Konvojen sägs dessutom ha samordnat sina transporter med Israels militär. Syftet var att leverera 100 ton livsmedel som just hade nått Gaza havsvägen.

  Uppgifterna följer på besked från de Hamasstyrda vårdmyndigheterna i Gaza, som tidigare meddelat att flera utländska hjälparbetare hade blivit dödade tillsammans med en palestinsk chaufför.

  De sju dödade WCK-medarbetarna kom från Australien, Polen och Storbritannien. En hade dubbelt amerikanskt och kanadensiskt medborgarskap och en var palestinier.

  Enligt Israels militär sker en ”noggrann utredning på högsta nivå för att förstå omständigheterna kring denna tragiska händelse”.

Senaste nyheterna

 • TT

  9 min

  Narkosapparater värda miljoner försvunna i Skåne

  Narkosapparater och monitorer för patientövervakning har spårlöst försvunnit från Skånes universitetssjukhus i Malmö. Misstankarna faller på anställda som driver privata bolag vid sidan av, avslöjar TV4:s Kalla Fakta.

  Den misstänkta och omfattande interna stöldhärvan framgår av en internrapport i Region Skåne som Kalla fakta har tagit del av.

  Totalt handlar det om elva försvunna narkosapparater värda flera miljoner, åtta monitorer för patientövervakning samt annan livsviktig utrustning.

 • Rekordmånga konkurser i mars

  Antalet konkurser ökade till nya rekordnivåer under mars månad, enligt kreditupplysningsföretaget UC. Samtidigt faller antalet nystarter av företag.

  Konkursernas antal i mars ökade med 36 procent jämfört med motsvarande månad i fjol och ökningen skedde på bred front – i sju av de tio största branscherna i UC-statistiken.

  Utvecklingen kan påverka arbetslösheten, varnar UC.

  ”De långvarigt höga konkurstalen inom flera branscher, såsom byggindustrin och hotell- och restaurang, får tydliga konsekvenser på arbetslöshetsstatistiken då varsel inom dessa branscher ökar”, skriver företaget.

  Enligt UC minskade antalet nystarter i Sverige med 17 procent i mars jämfört med mars 2023. Och antalet varsel till följd av konkurser ökade med närmare 30 procent.

  Störst ökning i antalet konkurser syntes i transportbranschen, där det blev en dryg fördubbling av antalet. Inom handeln minskade antalet konkurser med 11 procent.

 • 17 av 100 har fått dispens från nya viloregler

  Runt 100 verksamheter i Sverige har hittills sökt dispens från de nya reglerna om dygnsvila som gäller sedan oktober.

  17 stycken, däribland helikopterverksamhet, nationell specialistvård, räddningstjänst och omsorg, har fått dispens, rapporterar Sveriges Radios Ekot.

  De nya reglerna kräver minst elva timmars vila per dygn. Det innebär problem för de som hellre jobbar långa men färre arbetspass, som en del brandmän, vårdpersonal eller de som har långa pendlingsavstånd.

  – Det är i allra högsta grad bråttom. Vi hade hoppats ha besked redan nu till april men den här processen fortgår fortfarande, säger Stig Holmberg, ansvarig för ambulansverksamheten i Norrbotten.

 • Trump betalar miljardborgen

  Donald Trump har betalat borgenssumman på 175 miljoner dollar i det civilrättsliga bedrägerimål där han befunnits skyldig till att ha övervärderat sina fastigheter, visar domstolsdokument.

  Expresidenten ålades ursprungligen att betala 464 miljoner dollar, men efter att ha överklagat sänktes beloppet förra veckan av en överklagandedomstol i New York.

  Om bedrägeridomen mot Trump står sig kommer han dock tvingas betala hela ursprungsbeloppet plus ränta.

 • Jennifer Laxén

  i går

  22.51

  SMHI: Orange varning för snöoväder

  På måndagskvällen utökades gula varningen till orange i de inre delarna av norra Götaland, i södra Östergötland samt de norra delarna av Jönköping och Kalmar län.

  Det handlar om ymnigt snöfall som i kombination med frisk vind kan ge stora trafikproblem.

  – Det kommer att vara under stora delar av dagen. Först rör sig ett regn in västerifrån under natten och morgonen och det övergår ganska fort till snö. Det rör sig sedan vidare österut upp mot östra Svealand där vi också har gul varning, säger Viktor Bergman, meteorolog vid SMHI, till TT.

  Värst drabbas enligt Bergman området mellan Vänern och Vättern och öster om Vättern.

  SMHI har också utfärdat en orange varning för ovanligt höga flöden och mycket höga strömhastigheter längs Tämnarån och i sjön Tämnaren söder om Tierp i Uppsala län. Varningen gäller fram till och med onsdag. (TT)

 • Misstänkt skottlossning vid hotell

  Skottlossning tros ha förekommit vid ett hotell sydväst om Stockholm.

  Polisen kallades dit på måndagskvällen sedan någon hört smällar i anslutning till hotellet, och då ”framkom uppgifter som gör att det finns misstankar om att ett skjutvapen avlossats”, skriver polisen på sin sajt.

  Ingen skadad person har hittats, men en förundersökning om mordförsök och grovt vapenbrott har inletts.

 • Kvinna hittad ihjälfrusen – en frias

  En kvinna i 40-årsåldern hittades ihjälfrusen utomhus i Njurunda söder om Sundsvall i december 2022. Nu frias en kvinna i 50-årsåldern som åtalats för vållande till annans död, rapporterar flera medier.

  Kvinnan som hittades död hade varit på fest hos den andra kvinnan en kväll, men blivit utkörd ur bostaden. Värden låste sedan dörren.

  På natten var det nästan 20 grader kallt och kvinnan hittades död dagen efter.

  Tingsrätten friar den åtalade kvinnan eftersom hon inte anses ha varit oaktsam när hon körde ut den andra kvinnan.

  Däremot döms hon till två års fängelse för grov misshandel sedan hon knivhuggit en man vid ett annat tillfälle.

 • Kongo får sin första kvinnliga premiärminister

  Judith Suminwa Tuluka har utsetts till Kongo-Kinshasas nya premiärminister, den första kvinnan på posten i det centralafrikanska landet.

  Suminwa Tuluka har varit planeringsminister i den kongolesiska regeringen och tar över premiärministerposten från Jean-Michel Sama Lukonde.

  Kongo-Kinshasas president Felix Tshisekedi meddelade beslutet i nationell tv på måndagen. (TT)

 • Kinesisk hackergrupp använde svenska routrar

  En kinesisk hackergrupp har utnyttjat svenska routrar vid cyberattacker mot en rad länder, uppger Säkerhetspolisen för SVT Nyheter.

  Hackergruppen APT31, som uppges vara en del av den kinesiska statsapparaten, ska enligt Säpo ha genomfört omfattande cyberattacker mot flera länder under 2021 och 2022.

  – De här angreppen genomfördes bland annat från privatpersoners hackade routrar i Sverige, säger Säpos presstalesperson Fredrik Hultgren-Friberg till SVT.

  I USA har åtal väckts mot hackergruppen efter omfattande cyberattacker mot amerikanska politiker. Även Storbritannien, Norge och Finland ska ha drabbats av attackerna.

  Enligt Säpo används metoden med att ta sig in i andras routrar för att angreppen då är lättare att förneka.

 • Iran hotar med svar

  Iran kommenterar officiellt attacken mot en konsulär byggnad invid ambassaden i Damaskus och att “beslutsamt svar” kommer att komma.

  Attacken genomfördes av stridsflyg av typ F35t som avfyrade sex robotar mot byggnaden, enligt Iran, skriver AFP. (TT)

-24 Global News | Latest International Breaking News Today
#Sju #hjälparbetare #dödade #flygräd #Gaza

See also  Pistons general manager gets into spat with heckling fan amid team's brutal season - 24 Global News | Latest International Breaking News Today

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top