Skidåkare döda i lavin i Schweiz – 24 Global News | Latest International Breaking News Today

Skidåkare döda i lavin i Schweiz – Latest International Breaking News Today

 • Fastnålat inlägg

  Skidåkare döda i lavin i Schweiz

  3 min

  TT

  Tre personer har omkommit i en lavin i den schweiziska skidorten Zermatt, nära berget Matterhorn.

  En av de omkomna är en amerikansk tonåring, enligt lokal polis. De andra två, en man och en kvinna, har ännu inte identifierats.

  En 20-åring som också drogs med i lavinen i offpist-området Riffelberg har flugits till sjukhus med allvarliga skador.

  Myndigheterna har varnat för stor lavinfara i området på grund av kraftiga snöfall kombinerat med starka vindar. Särskilt stor är risken i kantonerna Valais och Graubünden.

  ”Väldigt stora, och i vissa fall extremt stora, spontana laviner är att vänta”, varnar Institutet för snö- och lavinforskning.

Senaste nyheterna

 • Ebba Nilsonne

  25 min

  Grön Ungdom vill se Alm Ericson som språkrör

  Miljöpartiets Grön Ungdom vill se Janine Alm Ericson som nytt kvinnligt språkrör, rapporterar Sveriges Radios Ekot. Hon är partiets ekonomiskpolitiska talesperson.

  Ericson är en av tre kandidater till att ta över språkrörsposten efter Märta Stenevi. De andra två är förra kulturminister Amanda Lind och Annika Hirvonen, förste vice gruppledare för MP i riksdagen.

  Partiet ska välja Stenevis efterträdare den 28 april. (TT)

 • Skyttedal startar nytt parti

  Den tidigare kristdemokraten Sara Skyttedal startar ett nytt parti, Partiet Folklistan, och har anmält deltagande i EU-valet, rapporterar Expressen.

  Valmyndigheten ska ha fått in en ansökan om att registrera partinamnet den 27 mars och under tisdagen beviljades ansökan, enligt Expressen.

 • TT

  11.34

  Körde ihjäl pojke – 28-årig man åtalas

  En elvaårig pojke dog när han i juni förra året blev påkörd i Märsta. Nu åtalas en 28-årig man för vållande till annans död och vårdslöshet i trafik, meddelar Åklagarmyndigheten.

 • 19-åring åtalas för dödsskjutning

  Offret hittades skjuten utomhus och avled efter ett par dagar. Strax därpå greps den nu 19-årige mannen tillsammans med tre andra män i Trelleborg.

  Nu åtalas 19-åringen för mord och grovt vapenbrott. Ytterligare en man åtalas för medhjälp till mord, då han bland annat misstänks ha varit med och planerat dådet samt kartlagt offret.

  Två män som misstänks ha misshandlat 19-åringen åtalas i sin tur för grov misshandel, då de ett par månader före mordet ska ha misshandlat den nu mordmisstänkte mannen.

  Polisen har tidigare uppgett att den åtalade, liksom de andra som varit frihetsberövade i fallet är kända av polisen och tillhör den gängkriminella miljön.

  Mordet inträffade i början av 2023.

 • Google tvingas förstöra insamlad privat data

  Google har gått med på att förstöra insamlad data från fler än 136 miljoner användare, i en överenskommelse efter en stämning från upprörda privatpersoner.

  Uppgörelsen kommer efter att användare av webbläsaren Chrome i USA menat att Google sparat privat data om dem trots att de surfat i så kallat inkognitoläge, ett mer privat och till synes ”hemligt” surfläge där din internetaktivitet inte spåras på samma sätt som vid vanligt surfande. Google har hela tiden nekat till att de samlat in data som går att spåra till individer och menar att datan som sparats är av ”teknisk” karaktär.

  Enligt uppgörelsen behöver Google nu förstöra datan, men inte betala ut något skadestånd till användarna.

 • Flygräd mot hjälparbetare fördöms

  Efter flygräden i Gaza där flera hjälparbetare dödades kommer fördömanden från flera håll.

  Polens utrikesminister begär en “brådskande förklaring” och EU:s utrikeschef Josep Borrell fördömer attacken och kräver en utredning.

  “Trots alla krav att skydda civila och hjälparbetare ser vi oskyldiga offer”, skriver Borrell på X.

  Australiens premiärminister Anthony Albanese har bekräftat att en av de dödade var en australisk kvinna och begärt en förklaring av Israel.

  – Det här är helt oacceptabelt, säger Albanese. (TT)

 • Riksbanken ber om 43 miljarder – varnar för nya förluster

  Riksbanken har lämnat in en framställning till riksdagen där den föreslår att staten ger banken 43,7 miljarder kronor under 2024. Det framgår av ett pressmeddelande från Riksbanken på tisdagen.

  Bakgrunden är Riksbankens stora obligationsköp som ledde till att banken gjorde en förlust på över 80 miljarder kronor under 2022. Förlusten raderade bankens egna kapital, vilket enligt den nya riksbankslagen innebär att Riksbanken måste fråga staten om mer pengar.

  I pressmeddelandet skriver Riksbanken att årets resultat kommer att vara mycket känsligt för utvecklingen av räntor och valutakurser och att det därför finns risk för att nya förluster uppstår.

 • Snippadomen överklagas till HD – igen

  Den man i 50-årsåldern som dömts för våldtäkt mot barn i det så kallade snippafallet överklagar nu till Högsta domstolen, rapporterar Dagens juridik.

  Mannen åtalades för att i juni 2021 ha fört in handen innanför en då tioårig flickas trosor och tagit på hennes könsorgan. Han dömdes i tingsrätten för två fall av våldtäkt mot barn, men friades i hovrätten eftersom rätten tvekade kring vad flickan menade med ordet ”snippa” – och ansåg att det inte var bevisat att en penetration ägt rum.

  Högsta domstolen, HD, slog senare fast att hovrätten gjort fel som inte prövat alternativa brottsrubriceringar, och fallet togs därefter om på nytt i hovrätten. Mannen dömdes då till tre års fängelse för två fall av våldtäkt mot barn.

  Nu överklagar alltså mannen återigen. I första hand vill han att HD undanröjer domen och återförvisar den till hovrätten för en tredje prövning. I andra hand yrkar han att han frikänns från åtalet och i sista hand att HD bedömer de två våldtäkterna som en gärning och att den då inte ska bedömas som våldtäkt mot barn. (TT)

 • Tusentals fler norrmän ska göra värnplikt

  Norge förstärker försvaret. Antalet värnpliktiga ska öka med 50 procent, tillkännager regeringen.

  Det innebär att det årliga intaget av värnpliktiga norrmän ökar från dagens cirka 9 000 till 13 500, meddelar försvarsminister Bjørn Arild Gram under en pressträff på försvarsanläggningen Terningmoen i Elverum.

  Flera miljarder norska kronor ska investeras för att just Terningmoen ska kunna ta emot 1 800 rekryter fyra gånger om året, enligt Gram.

 • Skottlossning på skola i Finland – flera skadade

  En skottlossning har ägt rum vid en skola i Vanda i Finland. Tre barn eller ungdomar har skadats och en person – även den minderårig – har gripits.

  Alla inblandade i skottlossningen är minderåriga, meddelar polisen. I ett tidigt skede meddelar man att tre personer har skadats.

  Polisen larmades om skottlossning vid klockan 9 på tisdagsmorgonen lokal tid och bekräftade kort därpå att en skottlossning har ägt rum. Ett stort polispådrag inleddes på skolområdet, som också spärrades av.

  Skolan är en grundskola i stadsdelen Bäckby (Viertola) som har omkring 800 elever fördelade på två anläggningar, samt omkring 90 anställda.

-24 Global News | Latest International Breaking News Today
#Skidåkare #döda #lavin #Schweiz

See also  tato tři znamení zvěrokruhu budou úspěšně plavat v druhém únorovém týdnu 2024 - 24 Global News | Latest International Breaking News Today

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top