Skidskytte: Elvira Öberg om formen: ”Min kropp är trött” – 24 Global News | Latest International Breaking News Today

Skidskytte: Elvira Öberg om formen: ”Min kropp är trött” – Latest International Breaking News Today

Elvira Öberg var med och körde hem VM-bronset i den inledande mixedstafetten men spurten på slutet verkar ha tagit hårt på 24-åringen.

– Vi har bra skidor i dag, så det är inte materialet. Jag får verkligen slita för varje meter. Min kropp är trött. Jag tror det beror på att mixedstafetten blev en enorm urladdning. Jag tror att jag inte har lyckats återhämta mig från den, sa Öberg efter jaktstarten.

SVT Sports expert Björn Ferry är också fundersam över hur det såg ut i spåret.

– Det är uppenbart att Elvira inte är i den där supersprudlande toppformen som hon hade hoppats på och som jag trott att hon skulle vara. Åkmässigt hänger hon inte med. Formen finns inte där, det är svårt att veta varför. Men nu är vi långt in i VM så det blir inte så lätt att vända det, säger han.

Men landslagstränaren Johannes Lukas håller inte med.

– Jag håller inte med de som säger att hon haft dåliga åktider. Det var egentligen bara i jaktstarten och där kände hon sig inte så bra. Hon hade en jättebra mixedstafett och en bra sprint. Jaktstarten var inte perfekt men hon fick en rejäl urladdning i mixedstafetten. Nu försöker vi få in mycket energi och ladda om, säger han till SVT Sport.

-24 Global News | Latest International Breaking News Today
#Skidskytte #Elvira #Öberg #formen #Min #kropp #är #trött

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top