Skolskjutning i Finland: Polisen håller pressträff – 24 Global News | Latest International Breaking News Today

Skolskjutning i Finland: Polisen håller pressträff – Latest International Breaking News Today

Ett tolvårigt barn dött och två har skadats allvarligt i samband med en skolskjutning i den finska staden Vanda utanför Helsingfors.
Den misstänkta skytten, som också är tolv år har gripits och hade ett vapen på sig vid gripandet.
– Mina kondoleanser går till den avlidne, till anhöriga, skolkamrater och personal, säger polischefen Koskimäki på en pressträff.

Ett barn har dött och två barn skadades allvarligt, det meddelade polischefen Ilkka Koskimäki på en pressträff. Gärningspersonen flydde från platsen till fots efter att skjutit inne i skolan.

– I denna sorgliga situation gick det inte att förhindra dådet. Vad som är orsaken får vi utreda senare, säger polischefen Seppo Kolehmainen.

Polisen: Bara en misstänkt

Polisen larmades till en grundskola i staden Vanda utanför Helsingfors klockan 09.08 under morgonen med anledning av en skottlossning. En timme senare meddelade polisen att tre barn skadats och att en person gripits, alla inblandade är tolv år gamla.

Polisen säger att man var på plats nio minuter efter att man fick larmet. Alla stationer i närheten hjälpte till i arbetet.,

– Vi har bara en misstänkt just nu, säger polisinspektör Tommy Salosurie.

Utreds som mord och mordförsök

Gripandet ska ha gått lugnt till och den misstänkte skytten hade ett vapen på sig, enligt polisen. Ärendet utreds som mord och två mordförsök.

Då den misstänkte är tolv år kommer han inte kunna dömas för dådet i rätten, säger polisen. Polisen uppger att utredningen är i ett tidigt skede men att fem brottsutredare arbetar med fallet just nu.

See also  Russia's forces employs coercive tactics for Ukraine passport compliance - 24 Global News | Latest International Breaking News Today

– Polisen kommer nu utreda alla frågor kopplat till händelsen, säger kriminalkommissarie Kimmo Hyvärinen.

Polisen tror att alla de inblandade ska ha gått i samma klass men vill inte kommentera om offren valt ut av en slump eller om gärningspersonen planerade att skada just dem.

-24 Global News | Latest International Breaking News Today
#Skolskjutning #Finland #Polisen #håller #pressträff

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top