SKR kräver besked efter Kristerssons vårdlöfte – 24 Global News | Latest International Breaking News Today

SKR kräver besked efter Kristerssons vårdlöfte – Latest International Breaking News Today

I ett uttalande på sin hemsida uppmanar Sveriges kommuner och regioner (SKR) nu att regeringen bör “snarast möjligt återkomma med vad det betyder i detalj”.

“Många regioner – och även kommuner – tvingas nu till nedskärningar, som på sina håll också innebär varsel om uppsägningar. Vi räknar med ett underskott för regionerna på 24 miljarder kronor i år”, skriver ordförande Anders Henriksson i uttalandet.

SKR efterlyser nu “en mer stabil och förutsägbar finansiering” genom statsbidrag som följer pris- och löneutvecklingen.

Utspel i Nyhetsmorgon

Uttalandet från SKR kommer efter Ulf Kristersson (M) i lördagens partiledarsamtal i TV4 nämnde “ytterligare resurser” och antydde en budget som förhindrar uppsägningar i vården.

– Det är regeringen och samarbetspartierna som kommer lägga fram den budget som också kommer se till att vi inte säger upp människor i den svenska sjukvården, sa han under samtalet och fortsatte:

– Regeringen kommer ta vårt ansvar. Jag vet att regionerna tar stort ansvar. Vi både bekämpar inflationen och kommer komma tillbaka med vår bedömning hur mycket pengar som krävs. Det var ju inget nytt dramatiskt budskap. Men jag känner ett stort statligt ansvar.

”Mycket glädjande”

Utspelet har väckt reaktioner från flera håll. Bland annat hos SKR men även Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson uttalade sig efter uttalandet och beskrev statsministerns vårdbesked som “mycket glädjande”.

– Jag förväntar mig att man nu kommer med besked i veckan hur mycket pengar som kommer till regionerna, sade hon till TT.

– Han var ju jättetydlig. Ingen ska sägas upp, det går inte att misstolka. Jag förväntar mig att man nu kommer med besked i veckan hur mycket pengar som kommer till regionerna. För det vore ju väldigt olyckligt om människor sägs upp i onödan eller verksamheter läggs ned när det ska komma pengar, säger Andersson.

See also  Carina Berg får sällskap av Kristian Luuk i Melodifestivalen - 24 Global News | Latest International Breaking News Today

-24 Global News | Latest International Breaking News Today
#SKR #kräver #besked #efter #Kristerssons #vårdlöfte

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top