Skyllde Hamas angrepp på Israel – nu anklagar FN-sändebudet Israel för folkmord – 24 Global News | Latest International Breaking News Today

Skyllde Hamas angrepp på Israel – nu anklagar FN-sändebudet Israel för folkmord – Latest International Breaking News Today

FN:s sändebud för Palestina Francesca Albanese anklagar Israel för folkmord och etnisk rensning i en ny rapport. Albanese har tidigare portats från Israel efter att hon skrivit att Hamas attack den 7 oktober var ett svar på ”Israels förtryck”.

När tidningen Le Monde rapporterade om att Frankrikes president Emmanuel Macron hedrat offren för Hamas attack på Israel den 7 oktober förra året skrev Francesca Albanese, som är FN:s sändebud för Palestina, i ett inlägg på Twitter att attacken inte alls motiverades av antisemitism utan var ett svar på ”Israels förtryck”.

”Den ’största antisemitiska massakern i vårt århundrade’? Nej, herr Emmanuel Macron. Offren den 7/10 dödades inte på grund av att de var judar, utan som ett svar på Israels förtryck. Frankrike och det internationella samfundet gjorde ingenting för att stoppa det. Min respekt till offren” skrev Albanese.

Albanese har tidigare hävdat att ”den judiska lobbyn” tagit kontroll över USA, att den statliga brittiska tv-kanalen BBC kontrolleras av ”den israeliska lobbyn” och att kriget mellan Israel och Hamas år 2014 motiverades av israelisk ”girighet”.

När dessa uttalanden uppmärksammades i december 2022 menade Albanese att de utgjorde ”ännu en illvillig attack” som ”felaktigt karaktäriserades som antisemitism”.

I sin senaste rapport menar Albenese att det finns tydliga indikationer på att Israel brutit mot tre av de fem lagar som listas under FN:s folkmordskonvention.

”Den överväldigande karaktären och omfattningen av Israels angrepp på Gaza och de destruktiva livsförhållanden som det har tillfogat avslöjar en avsikt att fysiskt förstöra palestinier som grupp”, skriver hon i rapporten enligt Aftonbladet.

See also  Muž zemřel na nemocniční chodbě, nedostal potřebnou pomoc - 24 Global News | Latest International Breaking News Today

Israels diplomatiska beskickning i Genève säger i ett uttalande att man ”fullständigt avvisar rapporten” och kritiserar Albaneses ”upprörande anklagelser”, medan talespersoner för USA säger till AFP att man ”inte har några skäl att tro att Israel begått folkmordshandlingar i Gaza”.

Läs även: Hamas och Al Jazeera tar tillbaka påstående om våldtagna palestinska kvinnor

-24 Global News | Latest International Breaking News Today
#Skyllde #Hamas #angrepp #på #Israel #anklagar #FNsändebudet #Israel #för #folkmord

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top