Succéboken ”Stöld” har premiär i vår på Netflix – 24 Global News | Latest International Breaking News Today

Succéboken ”Stöld” har premiär i vår på Netflix – Latest International Breaking News Today

Under onsdagen presenterade Svenska Filminstitutet vårens svenska filmpremiärer.

En av filmerna som som togs upp var författaren och journalisten Ann-Helén Laestadius succébok ”Stöld” där filmrättigheterna sålts till Netflix.

Hon var på scenen tillsammans med Peter Birro som har skrivit manus och Elle-Márjá Eira som har regisserat filmen som spelades in i Sápmi under förra året.

”Vi närmar oss premiären. För första gången tillsammans på en scen och jag är så glad över att få uppleva det här med fantastiska Elle-Márjá Eira, Peter Birro och hela teamet på Netflix”, skriver Laestadius på Instagram.

Blev årets bok 2021

Elin Kristina Oskal gör huvudrollen som Elsa och i andra roller syns bland andra Lars-Ánte Wasara och Martin Wallström.

Boken har tilldelats flera utmärkelser, bland annat Årets Bok 2021 och rättigheterna till boken har sålts till 22 länder.

”Stöld” skildrar en ung kvinnas kamp att försvara sitt ursprung i en värld där främlingsfientlighet är på frammarsch, klimatförändringar hotar renskötseln och unga väljer att begå självmord som konsekvens av en kollektiv desperation.

Men berättelsen blottlägger också de spänningar som uppstår när moderna idéer möter en traditionell kultur med djupt rotade patriarkala strukturer.

-24 Global News | Latest International Breaking News Today
#Succéboken #Stöld #har #premiär #vår #på #Netflix

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top