tech2blog

tech2blog

Alexandra riskerar fängelse efter livet med Tinderbedragaren | Latest Breaking News

I Den svenska Tinderbedragaren, en dokumentärserie i tre delar, får vi följa åtta kvinnor som alla blivit utsatta för samma bedragare. Flera av dem har träffat honom via dejtingappen Tinder och det som de sen utsätts för följer samma röda tråd. De blir kära och inleder en relation med mannen, som sen lurar dem på stora summor pengar – och lämnar dem med krossade hjärtan och livslånga skulder.

En av dem är Alexandra.

– Det pratas vitt och brett om våld i nära relationer, det är ju det han utsatt oss för. Både psykiskt- och ekonomiskt våld. Det jag känner att jag kan förmedla är att jag anser mig vara en stark person med skinn på näsan, ingen person som man kör med. Men även jag blev lurad, säger Alexandra nu i en intervju.

”Trodde verkligen inte att det skulle få sådana konsekvenser som det fick”

Efter tre månader ihop skaffade de hund – och förlovade sig.

– Jag vet att jag har tänkt att när det går såhär fort är det inte bra, men jag vet också så himla väl att jag tänkte att jag aldrig varit så kär, hör vi Alexandra berätta i dokumentären.

De flyttade till hans sommarstuga några mil utanför Uppsala och skapade ett liv ihop. Alexandra beskriver att hon under deras tid tillsammans blev mer och mer beroende av honom. Han såg till att hon blev osams med vänner och familj, ville inte att hon skulle jobba.

– Jag blev mindre och mindre av att bo där med honom.

När han ska starta upp ett byggföretag vill han att Alexandra ska stå på bolaget, på grund av hans förflutna vill han inte själv stå på bolaget.

– Jag vet ju att om jag ifrågasätter honom kommer han att bli arg och jag var inte stark nog att ta den fighten med honom. När jag skrev på papperna för bolaget så kände jag att det inte var rätt i magen, men jag trodde verkligen inte att det skulle få sådana konsekvenser som det fick.

Det är när Alexandra ska utredas för att få bli fosterfamilj som hon får veta att hon har ett inkommande krav hos Kronofogden på nästan 200 000 kronor, och den som krävde henne på pengar var hennes killes revisor. Men det är först när de gjort slut som Alexandra kontaktar den påstådda revisorn.

– Hon berättade för mig att hon inte alls var någon revisor, hon hade inte jobbat med honom. Hon hade haft en relation med honom, berättar Alexandra.

– Jag fick ju då inse att allt jag haft med honom varit en lögn.

Ökande brottslighet

Enligt Brottsförebyggande rådet, BRÅ har antalet anmälda romansbedrägerier ökat från 1058 stycken 2020 till 1312 stycken i fjol, vilket fått ekonomiska följder för många av de drabbade. Men trots många vittnen har just den här mannen ännu inte åtalats för något brott.

– Det kan inte vara acceptabelt att han ska få fortsätta. Att han inte ska behöva stå till svars för det han har gjort mot oss alla. Han ska få ta sitt straff, säger en av kvinnorna.

När tjejer som råkat ut för samma man kontaktar Alexandra beslutar de sig för att skriva ett gemensamt inlägg i en tjejgrupp på Facebook – och kommer i kontakt med ännu fler.

– Jag hade till en början stålsatt mig och tänkte att jag aldrig skulle prata om honom, jag ville bara lägga locket på. Sen hörde tjejerna hörde av sig, då blev jag full i fan och tänkte att då river vi av plåstret och ser om vi kan göra en skillnad. Klart att det varit tungt att riva i allt igen, men jag tror det är nödvändigt, säger Alexandra nu.

– Jag hoppas verkligen att man kan vara lite öppen med att förstå problemet. Inte bara ha tunnelseendet i att vi är dumma tjejer, det handlar inte om det. Vi är inte dumma och kärlekstörstande, vi har med gott hjärta ställt upp för vår pojkvän som manipulerat oss, fortsätter hon.

Idag är Alexandra misstänkt för grovt bokföringsbrott, på grund av att hon stod som företrädare på ett av hans bolag, och riskerar att dömas till fängelse.

– Det har varit en lång återhämtning efter honom. Jag har gått i terapi och försökt att bygga upp mig själv, och det tycker jag att jag lyckats väldigt bra med. Även om jag väntar på sviterna efter att jag gick med på att stå som företrädare på ett av hans bolag så hoppas jag att det ska få fart på myndigheterna. Jag hoppas de ser att det är han som gjort det där – inte jag, säger Alexandra.

11-banner-tinder

Streama dokumentären här

Den svenska Tinderbedragaren är en dokumentärserie om åtta kvinnor som berättar: ”Vi är lurade av samma man”.

#Alexandra #riskerar #fängelse #efter #livet #med #Tinderbedragaren, | Latest Breaking News

Leave a Comment