tech2blog

tech2blog

Det är väl inte konstigt att Hamas inte har samma bild, P1? – Dagen | Latest Breaking News

Kommentar: I det här läget får det inte finnas någon tvekan – Hamas beter sig som IS

Studio ett i Sveriges radios P1 i tisdag. Inbjuden att svara på frågor är Jonathan Conricus, representant för Israels armé, IDF. Under intervjun säger den ena av radions reportrar: “Jag bara påpekar att Hamas inte har samma bild som dig”. Sveriges radio, som i andra fall har uppenbara problem med opartiskhet, går ibland absurt långt i att markera oberoende. I det här fallet blev försöket snarast ett tondövt jämställande mellan en demokratisk stat och en terrorstämplad organisation.

Tondövheten syns på flera håll. Trots att vi vet att Hamas barbariska anfall mot civila i sin grymhet påminner om IS illdåd är det alltför många som relativiserar attacken.

Givetvis är det viktigt att Israel agerar enligt folkrätten. Men i det här läget får det inte finnas någon tvekan: Hamas antisemitism, judehat, terror, kidnappningar och halshuggningar måste entydigt fördömas.

När Israel nu attackerar terrororganisationens infrastruktur bör omvärlden minnas att orsaken till att befolkningen i Palestina saknar skyddsrum är för att Hamas prioriterat att gräva tunnlar för att smuggla terrorister framför att skydda civila. Likaså måste man inse att Hamas bombfabriker och terrorskolor strategiskt placeras under bostadshus och nära skolor för att använda civila som mänskliga sköldar.

Många palestinier är oskyldiga och avskyr Hamas. Andra jublar över varje mördat judiskt barn. I ett mycket svårt läge är det ändå rätt att andra regeringar och EU ser över sitt pengaflöde till Palestina så att inga pengar riskerar att hamna i blodtörstiga terroristers fickor. Samtidigt måste omvärlden sätta press på det palestinska styret att fördöma attackerna och sluta skydda terrorister. Om styret var det minsta intresserat av att skydda och ge sina civila hjälp hade det redan gjorts. Nej, Hamas har inte samma bild. Såklart.

#Det #är #väl #inte #konstigt #att #Hamas #inte #har #samma #bild #Dagen, | Latest Breaking News

Leave a Comment