tech2blog

tech2blog

Elever försvann från orienteringen – räddade äldre dam i nöd | Latest Breaking News

Neah Nilsson och hennes kompis Wilma Tyllström kom aldrig tillbaka från orienteringen i skolan. Då började lärarna söka efter dem, något Sydöstran var först att berätta om.

– Vi blev jätteoroliga först när tjejerna inte kom tillbaka, säger läraren Stina Francke i Efter fem och berättar vidare:

– Deras sista buss hem hade gått, så vi började köra runt och leta.

Under orienteringen hade Neah Nilsson och Wilma Tyllström träffat en äldre dam som inte kunde röra sig på grund av svåra ryggsmärtor. De hjälpte till att bära hennes kassar och ringde hemtjänsten – som inte kom.

– Efter en stund ringde vi en ambulans i stället, säger Neah Nilsson.

När lärarna väl hittade tjejerna tänkte lärarna att de kunde lösa av Neah och Wilma men tjejerna var envisa och ville vänta kvar tills ambulansen var på plats, för att se att allt gick bra för den äldre kvinnan.

– De var fast beslutna att de skulle stanna kvar, säger Stina Francke.

Nu har tjejerna hyllats stort för sin insats. Både rektor Ragnhild Hellström och barn- och utbildningsnämndens ordförande lovordade tjejerna inför ett stort medieuppbåd.

Tilde de Paula Eby och Axel Pileby

Streama Efter fem på TV4 Play

Svenskt aktualitetsprogram där vi får möta intressanta gäster och blir uppdaterade kring dagens mest engagerande nyheter.

#Elever #försvann #från #orienteringen #räddade #äldre #dam #nöd, | Latest Breaking News

Leave a Comment