tech2blog

tech2blog

Greta Thunberg döms – igen | Latest Breaking News

Greta Thunbergs döms för ohörsamhet mot ordningsmakten efter en klimataktion i Oljehamnen i Malmö. Påföljden blir 90 dagsböter à 50 kronor.
– Det visar bristerna i vårt system, säger Greta Thunberg efter domen.

Det var ett stort pressuppbåd när Greta Thunberg skulle upp i rätten. Efter att den fällande domen meddelats, visade Greta Thunberg tydligt sitt missnöjde. Hon menar att det är företagen som borde ställas inför svars.

Vi som försöker försvara människor, planet och liv som får ta smällen, säger hon efter rättegången.

Trots kritiken kommer Greta Thunberg inte att överklaga domen.

Den 24 juli dömdes Greta Thunberg till 30 dagsböter á 50 kronor för ohörsamhet mot ordningsmakten när hon den 19 juni vägrade lyssna till en polisorder i samband med en demonstration.

– Vi måste komma ihåg vilka de egentliga brottslingarna är, vilka det är som försätter människor i fara, sa till TV4 Nyheterna efter att hon fick sin dom.

Hindrade tankbilar

Bara timmar efter att hon lämnat Malmö tingsrätt var hon och medlemmar från organisationen ”Ta tillbaka framtiden” på plats vid ytterligare en klimataktion. Hon och andra aktivister satt på vägen och hindrade tankbilar att köra ut från hamnen. Syftet med aktionerna är att protestera mot den fossila industrin. 

Idag döms hon för ohörsamhet mot ordningsmakten. Dagsböterna tredubblas mot senast – till 90 kronor a 50 kronor. Hon ska även betala 1 000 kronor till Brottsofferfonden. Hon anser att hennes agerade skedde i en nödsituation – även i lagens mening.

Vi begår de här handlingarna, fullt medvetna, om de potentiella konsekvenserna. Vi anser ändå att det är värt det, för vi vet ändå vad som står på spel och vi som unga vill inte länge se vår framtid tas ifrån oss.

#Greta #Thunberg #döms #igen, | Latest Breaking News

Leave a Comment