tech2blog

tech2blog

Hanna Blomstrand tvingades byta höftled – 26 år gammal: ”En sommar av sorg” | Latest Breaking News

Den 19 juni opererades Hanna Blomstrand i Malmö. Ett dygn senare lämnade hon sjukhuset med en ny höftkula.

– Läkaren kom in en timme efter operationen och sa att ”det här är det sjukaste jag har sett”. Det fanns knappt något kvar på min höftkulan, säger hon när SVT träffar henne tre månader efter operationen.

Konstant lirkande

Den förra högernian, som vunnit danska ligan med Köpenhamn och spelat fem mästerskap för Sverige, opererades redan 2019 men problemen kom tillbaka.

– Det har varit ett konstant lirkande för att kunna träna och spela handboll. Jag har aldrig tagit sprutor, men jag har spelat på smärtstillande i perioder, säger hon och berättar om beslutat att lägga ner karriären:

– I november 2021 sa kroppen ifrån under en match där allting låste sig vilket gjorde att jag inte kunde springa över huvud taget. Det var väl en väckarklocka, att nu har jag kramat ur allting jag kan ur den här höften.

Haft ont i åtta år

Operationen gick bra och i dag känner hon ingen smärta i höften som varit ett problem i åtta års tid. Men att prata om ingreppet väcker starka känslor.

– Det har varit en sommar av lycka, men också en sommar av sorg för att man har pushat sig själv så himla långt. När man sitter här i dag och är smärtfri så är det ganska självklart att det här så här livet ska vara.

#Hanna #Blomstrand #tvingades #byta #höftled #år #gammal #sommar #sorg, | Latest Breaking News

Leave a Comment