tech2blog

tech2blog

“Jag tror hon frias för mord” | Latest Breaking News

Lördag 15 oktober: 21-åriga Tove försvinner efter en utekväll på en restaurang i centrala Vetlanda.

Måndag 17 oktober: Två kvinnor, nu 19 och 20 år gamla, tas in till förhör och anhålls. De häktas senare på sannolika skäl misstänkta för människorov.

Onsdag 2 november: Polisen hittar Tove död i ett skogsområde sydost om Vetlanda.

Fredag 17 mars: Åtal väcks mot de två kvinnorna för mord och grovt gravfridsbrott.

27 mars: Rättegången i Eksjö tingsrätt drar i gång. Kvinnorna erkänner att de flyttat kroppen, men båda förnekar mord. 20-åringen medger att det uppstått ett bråk och att hon då tagit ett strypgrepp på Tove medan 19-åringen hållit fast Toves händer – men säger att det var kortvarigt och att Tove inte dog av det.

Den yngre kvinnan förnekar all inblandning. Hon uppger att hon sov när Tove dog, och att hon inte vågade säga nej när 20-åringen uppmanade henne att hjälpa till att flytta kroppen.

De erkänner båda att de flyttat kroppen och den äldre erkänner att hon sedan försökt tända eld på den.

Onsdag 19 april: Kvinnorna döms till livstids fängelse för mord och grovt gravfridsbrott. Den äldre döms även till skadegörelse för att hon försökt anlägga en brand vid Toves pappas hus. Domen överklagas senare av båda kvinnorna.

Tisdag 3 oktober: Clea Sangborn, som försvarar 20-åringen, anmäler domarna i Göta hovrätt för jäv. Detta eftersom den nya åklagaren Thobias Vilhelmsson tidigare varit anställd vid hovrätten och arbetat nära dem. Hovrätten för västra Sverige kommer på eftermiddagen fram till att det inte finns risk för jäv.

Onsdag 4 oktober: Rättegången i Göta hovrätt inleds. Huvudförhandlingen avslutas den 12 oktober. Hovrätten beslutar att släppa den 19-åriga kvinnan från häktet. Den äldre kvinnan hålls häktad fram till att dom meddelas, vilket ska ske senast den 25 oktober.

TT

#Jag #tror #hon #frias #för #mord, | Latest Breaking News

Leave a Comment