tech2blog

tech2blog

Mord utanför Kalix: Misstänktes egna ord: ”Blev arg” | Latest Breaking News

Polisen larmades klockan 23.56 den 14 augusti till en villa utanför Kalix.

Den 55-årige mannen hade själv ringt 112 och sagt att han dödat sin fru i 60-årsåldern.

– Hon är i sovrummet. Hon andas inte, ska han ha sagt i SOS-samtalet.

Mannen gick sedan ut ur huset, mötte polisen och greps. Han har sedan dess suttit häktad på sannolika skäl misstänkt för mord.

”Spårade ur”

Enligt uppgifter till TV4 Nyheterna knivhöggs kvinnan till döds och hade flera skador på kroppen. 55-åringen har i såväl 112-samtalet som i polisförhör erkänt mordet.

Det ska sedan tidigare inte funnits någon känd våldshistorik mellan paret. På fråga om motivet har mannen sagt att han inte vet men att han blev arg.

– Hade inte någon insikt om något där och då.

Kammaråklagare Kristin Andersson leder mordutredningen och säger:

– Jag uppfattar hans förhör som att det var ett bråk som spårade ur eller vad ska man säga. Ett bråk som framstår som en isolerad händelse och att det har mynnat ut i den här händelsen, mordet. Han var den enda kvar i livet på platsen som kunnat berätta om det här, vi får se om han vill specifikt säga vad det handlar om. Vi försöker också ta reda på det i förundersökningen genom att höra vittnen.

Mannen: Svårt att tro på

55-åringen genomgick en sinnesundersökning, en så kallad P7:a, i september. I det läkarsamtalet sa mannen att han nu ”efteråt har svårt att tro att det som har hänt verkligen inträffat och att han gjort sig skyldig till gärningen”. Han uppgav också att han ”djupt ångrar gärningen och känner sig ledsen”.

Mannen bedömdes i P7:an inte vara allvarligt psykiskt sjuk. Tingsrätten har nu beslutat att han ändå ska genomgå en stor rättspsykiatrisk undersökning som tar minst en månad att göra.

Åtal väntas väckas inom kort, enligt åklagaren.

TV4 Nyheterna har sökt 55-åringens försvarare, advokat Marko Tuhkanen, som inte vill lämna några kommenterar.

#Mord #utanför #Kalix #Misstänktes #egna #ord #Blev #arg, | Latest Breaking News

Leave a Comment