tech2blog

tech2blog

Nerkissade busskuren fick ett lyft – nu hyllas tilltaget | Latest Breaking News

En illaluktande, stinkande busskur städades upp och inreddes. Nu kan man hämta färdiglästa böcker och tilltaget hyllas även av SL trots hemlighetsmakeriet bakom gerillainredningen.

– Vi gjorde det här lite i skymundan, säger Anna Modig i Efter fem.

Ute på Ingarö i Stockholms skärgård, närmare bestämt vid Återvall, står en av SL:s röda busskurer. Familjen Modig, som bor i närheten, har tyckt att den varit både smutsig och luktat illa, något Nacka Värmdö Posten var först att rapportera om.

– Det låg snus och alkohol slängt i busskuren, det var inte fräscht, säger Sigrid Modig i Efter fem.

”Vi gjorde det här lite i skymundan”

För ett par veckor sedan fick mamma Anna nog och tog hjälp av döttrarna Sigrid och Vera för att påbörja projektet att fräscha till busskuren. Först började de med att skura och städa ut busskuren innan de gjorde vad de kallar en gerillainredning och tog med sig överblivna saker efter en loppmarknad.

– Vi gjorde det här lite i skymundan, säger Anna Modig.

De ställde dit några böcker som man får ta med sig om man vill, de ställde dit loppisprylarna och så målade de också en trasmatta i betongen på marken.

Så svarar SL på tilltaget

Den inredda busskuren har fått mycket positiva reaktioner på sociala medier och nu har deras initiativ hyllats även av SL.

– Det är ju fantastiskt, säger Claes Keisu, presskommunikatör på SL till Nacka Värmdö Posten men poängterar samtidigt att man inte får göra så här på SL:s busskurer egentligen. Men eftersom de har gjort det på ett fint sätt så ser man mellan fingrarna på detta enligt SL.

Tilde de Paula Eby och Axel Pileby

Streama Efter fem på TV4 Play

Svenskt aktualitetsprogram där vi får möta intressanta gäster och blir uppdaterade kring dagens mest engagerande nyheter.

#Nerkissade #busskuren #fick #ett #lyft #hyllas #tilltaget, | Latest Breaking News

Leave a Comment