tech2blog

tech2blog

Noterat av DN:s läsare den 12 oktober | Latest Breaking News

Hot om hårt straff hjälper inte. Bilbälteslagen är ett bevis på det. Åker du utan bälte riskerar du egentligen dödsstraff om du krockar. Ändå krävdes det lagstiftning och rädsla för upptäckt av polisen för att det skulle bli en vana att alltid ta på bältet.
Christer Olsson, Upplands Väsby

Jag skulle verkligen önska en lite högre allmänbildningsgrad i journalistkåren. I dag i en Eko-sändning i Sveriges Radio P1 trodde programledaren att en politibil – som transporterar avlidna efter dödsfall vid till exempel misstanke om brott – var en norsk polisbil.
Karin Bergholm, Stockholm

Varför åker inga reportrar till Västbanken och intervjuar palestinierna där? Hur känner de inför detta som Hamas har ställt till med i Israel?
Marja Häkämies, Stockholm

Vem hjälper nu Israel att inte skapa mer problem än landet redan har ..?
Peter Pettersson, Hellvi

Häften av den laddbara personbilsparken består av laddhybrider, som kan köras cirka fem mil på el. Är det rimligt att förbjuda dessa att köras på el i centrala Stockholm?
Per Sillén

På Vårdguiden finns en blankett om man har klagomål eller synpunkter på vården. Blanketten är antingen konstruerad av en idiot eller medvetet gjord för att man inte ska kunna skicka in den. Jag ville klaga på att man måste ladda ner en app för att förnya recept. (Hur gör man om man inte har en smart mobiltelefon?) Då hjälpte det inte att ange vårdcentralens namn, utan man måste ange två steg till inom Vårdcentralen, vilket inte gick, för jag kunde inte, trots otaliga försök, komma på vad jag skulle skriva som accepterades av blanketten. Och då kunde man inte skicka in den. I den ena rutan stod det: ”Om möjligt ange vilken avdelning/mottagning/enhet det gäller. Obligatoriskt att fylla i.” ”Om möjligt” tillsammans med ”obligatoriskt”! Svårt fall! Och jag hittade ingenstans där man kunde klaga på blanketten!
Staffan Sundin, Stockholm

Cyklister och gående rör sig på Djurgården i Stockholm och andra ställen ofta längs samma stråk. Cykla i promenadtempo när du passerar!
Per Haukaas, Stockholm

När ska tavlan med rinnande vatten i Norra länken (på väggen till vänster vid infarten mot Norrtälje) lagas? Nästa år är det tioårsjubileum av Norra länken.
Marianne Finndal, Lidingö

Hur i all världen kan man ägna tid, pengar och domstolsarbete till att döma Greta Thunberg för brott – när brottslingar som inte vill andra väl går fria? Vart är vi på väg?
Eva Bäckman

Greta Thunberg tycker tydligen att det är okej att finnas i polisens register över brottslig verksamhet. Att det sedan blir svårare i framtiden med att få bostad, banklån och eventuellt en anställning verkar inte bekymra fröken Thunberg. Någon kanske skulle upplysa henne om konsekvenserna av hennes agerande? Eller räknar hon kallt med att mamma och pappa ska stå för allt ekonomiskt för all framtid?
Camilla Brolin, Solna

I en insändare i DN (Noterat den 11 oktober) citeras Immanuel Kant: ”Handla endast efter den maxim genom vilken du tillika kan vilja att den blir en allmän lag”. Det uttrycktes för drygt 2 000 år sedan sålunda: ”Allt vad ni vill att människorna skall göra er, ska ni också göra dem” (Matt: 7:12).
Ricky Eriksson, Skärholmen

Svar till Lars Hagman angående p-appar: Det borde vara omöjligt att logga in på en p-app, betala, få kvitto – och ändå få böter för att man har betalt för en plats som ett annat parkeringsbolag har rättighet till. Jag har inte fått tillbaka p-avgiften, men däremot en böteslapp på 500 kronor. Tack för det, Easy Park!
Jürgen Jansch, Tyresö

Alex Schulman har getts utrymme att i DN varje vecka skriva en krönika och i en krönika förväntar man sig att kunna läsa underhållande och fyndiga reflektion eller iakttagelser over en aktuell samhällsfråga. Schulman ägnar sig istället nästan varje vecka åt ren politisk agitation genom att ösa galla över sittande regering och borgerliga partiföreträdare i allmänhet. I en dagstidning som DN hör politiska inlägg hemma på ledarsidan och inte i en krönika avsedd att vara underhållning. Läser ansvarig utgivare alls Schulmans krönika före publicering? Finns något filter?
Lennart Norman

Vill du också skicka in ett bidrag till vinjetten Noterat? Mejla [email protected]! Ett mindre urval publiceras på insändarsidan i tidningen och ett större urval på dn.se/insandare måndag-fredag. Redaktör: Mats J Larsson. Mer om insändare i DN kan du läsa här.

#Noterat #DNs #läsare #den #oktober, | Latest Breaking News

Leave a Comment