tech2blog

tech2blog

Oavgjort för Häcken i Champions League – se Felicia Schröders fullträff | Latest Breaking News

Måltorka under hösten i damallsvenskan, men i Champions League-kvalet mot Twente lossnade målskyttet för Häcken.

Efter att gästerna från Nederländerna inlett klart starkast och tagit ledningen efter en bjudning av vänsterbacken Anna Sandberg, tillbaka efter skada, kom kvitteringen på tilläggstid i första halvlek för Hisingslaget.

16-åriga Felicia Schröder sprang sig fram till ett läge från snäv vinkel – och sköt resolut in sitt första mål i Champions League-sammanhang.

Protester från Twente

Målet väckte ilska i Twente-lägret, som menade att deras spelare Wieke Kaptein låg skadad på Häckens planhalva under anfallet och att domaren borde ha blåst av spelet, men det godkändes.

I andra halvlek utökade Häcken bara minuten efter avspark.

Anna Sandberg revanscherade sig från missen tidigare och stod bakom inlägget till målskytten Katariina Kosola, finska nyförvärvet som anslöt från Kif Örebro i slutet på augusti.

Kostsam miss av Falk

Där och då såg Häcken ut att gå vinnande ur första matchen i dubbelmötet, men Twente kvitterade efter ett svagt ingripande av målvakt Jennifer Falk.

Leonie Vliek fick ett friläge från höger och sköt rakt mot den svenska landslagsmålvakten, som inte fick upp armen tillräckligt snabbt och bollen studsade via axeln i nät.

Oroväckande bilder på Rubensson 

Ett stort frågetecken för Häcken var att viktiga Elin Rubensson, som varit i succéform den här säsongen och inte minst hyllades stort under VM, haltade av planen i första halvlek.  Hon ersattes av lagkapten Filippa Curmark.

– Jag ska röntgas i morgon, berättade hon efteråt till SVT Sports reporter Milad Akbarzadeh.

Returen mellan lagen spelas i nederländska Enschede om en vecka och vinnaren går vidare till CL-gruppspelet.

#Oavgjort #för #Häcken #Champions #League #Felicia #Schröders #fullträff, | Latest Breaking News

Leave a Comment