tech2blog

tech2blog

Raketattackerna fortsätter mot Israel | Latest Breaking News

Trots att Israels militär bombar Gaza fortsätter raketattackerna mot Israel. Samtidigt vittnar invånare i staden Sderot om ett överbelastat alarmsystem som gör det svårt att veta när man ska söka skydd.
– Vi behöver känna att vi litar på larmen, men ofta funkar inte sirenerna, säger ambulanssjukvårdaren Arieh Levi, till TV4 Nyheterna.

I staden Sderot har spåren efter Hamas överraskningsattack börjat röjas. Polisstationen som belägrades och där 10 poliser dödades ska tas bort, innan folk kanske en dag kan återvända till sina hem. Bara ett fåtal invånare är kvar, många av dem är gamla och sjuka.

– Vårt mål nu är att ge vård till de som inte kan ta sig ur sina hem, många äldre. De kan inte ta sig ut ur husen men de behöver medicinsk vård. Vår läkare åker hem till dem och behandlar när vi har en adress, säger Arieh Levi, ambulansssjukvårdare.

När TV4 Nyheterna intervjuar ambulanssjukvårdaren hörs plötsligt en rejäl smäll och Arieh tittar ner i sin telefon efter notiser om potentiellt flygangrepp.

– Det kom inget larm. Jag tror det var en utgående raket.  

– Nu fick jag alerten. Kom! 

Osäkerhet kring flygangrepp

Osäkerheten kring flygangreppen är ständigt närvarande för de få som är kvar i staden. Samtidigt som sirenerna tjuter streckas himlen av raketerna från Gaza. Då har man sekunder på sig att ta skydd i ett av alla skyddsrum som är utplacerade. Just dessa raketer avvärjdes av Israels luftvärnssystem, Iron Dome, men tidigare under dagen skadades en person här och flera byggnader träffades.  

– Vi behöver känna att vi litar på larmen, men ofta funkar inte sirenerna. Särskilt nu på grund av alla nätverksproblem i hela området. Det är stora problem, det kan hända att vi hör en rejäl explosion men att det inte kommer någon siren innan.  

– Så vi kommer till folket. Folk behöver inte gå ut till oss under flyglarm. Vi vill inte att de ska vara fara, vi vill inte att de ska lämna sina hus.  

Alla vi möter tror att det nuvarande kriget bara har börjat men för Arieh Levi finns bara en utväg.

– Jag tror att 98 procent av folket i Gaza vill ha fred. Gå till jobbet och ge sina barn mat. Jag känner många där, jag har vänner i Gaza. Jag vet hur de känner. Ingen vill ha Hamas.  

– Hamas är en terroristorganisation, vi behöver förgöra dem som andra terrororganisationer. 

#Raketattackerna #fortsätter #mot #Israel, | Latest Breaking News

Leave a Comment