tech2blog

tech2blog

Rysk journalist utsatt för förgiftningsförsök | Latest Breaking News

Den ryska exiljournalisten Marina Ovsjannikova kan ha utsatts för ett förgiftningsförsök, rapporterar AFP med hänvisning till källor.
Journalisten mådde illa efter att hon öppnat dörren till sin lägenhet och kort därefter lagt märke till ett misstänkt pulver.

Journalisten, som nu är bosatt i Frankrike, blev internationellt känd efter att ha hållit upp en skylt med texten ”NO WAR” under en livesändning i statlig rysk tv. Ovsjannikova, som tidigare varit redaktör på statliga Kanal 1, dömdes till böter och flydde senare landet med sin elvaåriga dotter.

Hon flydde därefter till Paris där hon nu misstänks ha blivit förgiftad. I början av oktober dömde en rysk domstol henne till åtta och ett halvt års fängelse i sin frånvaro. En källa till nyhetsbyrån AFP uppger att kvinnan har utsatts för ett förgiftningsförsök i sin lägenhet. Hon ska ha mått dåligt efter att hon öppnat dörren till sin lägenhet och kort därefter noterat ett misstänkt pulver.

Parisbaserade Reportrar utan gränsers (RSF) generalsekreterare Christophe Deloire skriver på X, tidigare Twitter, att Ovsjannikova fått stöd av ett RSF-team.

Under medicinsk övervakning

Åklagarmyndigheten i Paris har inlett en utredning om misstänkt förgiftning”, skriver han också på X.

I ett annat inlägg skriver han att tillståndet förbättrats.

Marinas tillstånd förbättrades under eftermiddagen. Hon är fortfarande under medicinsk övervakning.”

#Rysk #journalist #utsatt #för #förgiftningsförsök, | Latest Breaking News

Leave a Comment