tech2blog

tech2blog

Ung man i Lidköping sålde narkotika, dömd till skyddstillsyn | Latest Breaking News

Gärningsmannen, en ung man från Lidköping, har nyligen blivit dömd för narkotikabrott.

Han erkände att han sålt två gram cannabis och innehade andra narkotikaämnen, inklusive MDMA och LSD. Detta inträffade den 13 maj 2022 i Lidköping. Gärningsmannen begick brottet med uppsåt.

Gärningsmannen hade även 41,38 gram cannabis i sin ägo, delvis för eget bruk. Polisen beslagtog narkotika, kontanter, våg och plastpåsar i samband med gripandet. Åklagaren yrkade att dessa skulle förverkas från gärningsmannen enligt narkotikastrafflagen.

Gärningsmannen, som tidigare har narkotikabrott i sitt register, medgav sitt brott och att hans ägodelar skulle förverkas. Han förklarade sin dåliga ekonomiska situation och sitt missbruk som ledde till handlingarna.

Tingsrätten fann att narkotikan i gärningsmannens ägo var uppmärkt i små påsar med viktangivelse, vilket tydde på överlåtelsesyfte. Därför dömdes han för narkotikabrott enligt åklagarens gärningsbeskrivning.

För påföljd valde tingsrätten skyddstillsyn, med krav på deltagande i ett brottsförebyggande program. Gärningsmannen hade visat insikt och motivation att förändra sitt beteende och hade påbörjat en svetsutbildning för att förbättra sin framtid på arbetsmarknaden. Skyddstillsynen skulle hjälpa honom att fortsätta på den inslagna vägen och undvika framtida brott.#Ung #man #Lidköping #sålde #narkotika #dömd #skyddstillsyn, | Latest Breaking News

Leave a Comment