tech2blog

tech2blog

Unga stjärnor lyser upp jubileumsföreställning | Latest Breaking News

Med föreställningen tar eleverna, ackompanjerade av Trio-X från Musik i Uppland, publiken på en resa genom musikens och dansens värld.

-Jag har spelat gitarr och piano sedan jag var liten, så jag tänkte att musikskola skulle ju passa – om man ändå spenderar så mycket tid på det, säger Axel Blixt, musikelev i årskurs 8.

Drömmer om New York

I samband med 60-årsjubileet firar skolan även 30 år med dansprofil och lika länge som stiftelse. En av eleverna som drömmer om de stora scenerna är Emelie Velasco, danselev i årskurs 9.

– Jag vill ju fortsätta att dansa, kanske i New York och bli professionell dansare, säger hon.

Prispengar delas ut

Under finalfirandet delar skolan för första gången ut ”Pris till Bror Samuelssons minne”.

– Bror var en föregångare när det gäller barns och ungas rätt till kultur. Under 23 år ledde han Västerås musikklasser med fast hand och det kan inte nog understrykas hur avgörande han varit för vår verksamhet idag, säger Andreas Wiik, rektor för Fryxellska skolan.

Priset på 50 000 kronor ska ”belöna personer/organisationer som i Brors anda ger barn och unga möjligheter att utvecklas i musikens och dansens värld, som agerar goda förebilder och inspirerar barn och unga inom dans/musik, eller som arbetar systematiskt med kombinationen av hur kultur och kunskap berikar varandra”.

Andreas Wiik, rektor för Fryxellska skolan. Foto: Ulrika Westerberg/SVT

#Unga #stjärnor #lyser #upp #jubileumsföreställning, | Latest Breaking News

Leave a Comment