tech2blog

tech2blog

Uppgift: 17-årig bombman fick stryk av Bandidos | Latest Breaking News

Den 17-åriga pojke som hittades svårt misshandlad i ett trapphus i Brandbergen, där även en bomb påträffades, begärs häktad som misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse och grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva ämnen. Enligt uppgift till Länstidningen ska pojken ha agerat på uppdrag av nätverket Foxtrot, men blivit påkommen av medlemmar ur MC-gänget Bandidos, som var måltavla för bomben, och fått ett rejält kok stryk.

Den 6 september i år larmades polis och ambulans till Markörgatan i Brandbergen, Haninge kommun, där en skadad person hittats i ett trapphus.

– Den här personen är ganska allvarligt skadad. Han har utsatts för något slags våld men det är oklart vilken typ av våld. Han är på sjukhus och vi har inlett en förundersökning om försök till mord, sade polisens presstalesperson Daniel Wikdahl.

På platsen hittades även ett farligt föremål, som nationella bombskyddet oskadliggjorde.

Nu har den misshandlade personen, en 17-årig pojke från Södertälje, begärts häktad som misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse och grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva ämnen.

Enligt uppgift till Länstidningen Södertälje misstänks pojken ha agerat på uppdrag av det kriminella nätverket Foxtrot.

– Ja, det är väl vår uppfattning att de här unga personerna agerat utförare åt Foxtrotnätverket, säger kammaråklagare Mats Ihlbom till LT.

Måltavlan för det planerade dådet var MC-gänget Bandidos, som Foxtrot låg i konflikt med. Men dådet misslyckades då medlemmar ur MC-gänger kom på pojken och gav honom ett kok stryk, enligt uppgift till Länstidningen.

Sedan tidigare sitter en annan 17-årig pojke från Södertälje häktad för sprängningsförsöket, och en kvinna i 20-årsåldern från Järfälla har även begärts häktad på grund av det misstänkta brottet.

Läs även: Uppgift: Rawa Majid gripen i Iran#Uppgift #17årig #bombman #fick #stryk #Bandidos, | Latest Breaking News

Leave a Comment