”Tar bort saker vi gillar” – 24 Global News | Latest International Breaking News Today

”Tar bort saker vi gillar” – Latest International Breaking News Today

Skolbarnen i Trosa har fått mindre kött på lunchen. I stället består meny av fler vegetariska alternativ och soppor. Dessutom försvinner flera av barnens favoriter, som tacos och hamburgare, rapporterar P4 Sörmland. Men beslutet uppskattas inte av barnen.
– Maten är inte lika god längre, säger en elev som radion har pratat med.

Skolmaten i Trosa kommun får i år kosta drygt 800 miljoner i stället för drygt 10 miljoner, rapporterar P4 Sörmland. Och för att klara budgeten måste menyn ses över. Bland annat kommer tacos inte längre serveras då det dels är dyrt, dels blir mycket svinn.

– Det är ofta en lägre livsmedelskostnad för den vegetariska på menyn. Och även soppan är väldigt budgetsmart för där kan man återanvända mycket rester och göra soppor av, säger kommunens måltidschef Jenny Sultan, till radion.

Anledningen till beslutet är att matpriserna skenat iväg senaste året. Förutom att minska på köttet har smöret ersatts av växtbaserat alternativ.

– Priserna på smör har ökat mest. Förra året låg det på över 100 kronor kilot, förklarar Jenny Sultan.

”De tar bort saker som vi gillar”

Men beslutet uppskattas inte av eleverna som radion pratat med. ”Maten är inte lika god som den alltid har varit”. ”De har haft mer soppa. Man blir lite besviken för man vill ha den goda maten tillbaka igen”. ”De tar bort saker som vi gillar”, säger tre elever från årskurs 4 på Fornbyskolan i Vagnhärad.

Inte heller det växtbaserade smöret uppskattas.

– Det smakar ingenting, det är inte ens saltat. Det känns som baksmör, säger en elev.

See also  Mikael, 39, sköts ihjäl i Skärholmen – framför sin 12-årige son - 24 Global News | Latest International Breaking News Today

-24 Global News | Latest International Breaking News Today
#Tar #bort #saker #gillar

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top