Trafikverket kan inte förbereda vägarna inför snöstormen – 24 Global News | Latest International Breaking News Today

Trafikverket kan inte förbereda vägarna inför snöstormen – Latest International Breaking News Today

Från klockan 08 i dag är ytterligare en varning för hårt väder utfärdad. Den här gången är varningen gul, något mildare än gårdagens orange, och gäller för ett mindre område. Men det kan ändå bli besvärligt på vägarna.

– Det gäller framför allt norr om Göteborg och upp mot Dalsland. Vad vi har fått till oss hittills från SMHI är att det inte blir lika allvarligt som tidigare i veckan, men man behöver hålla koll på underlaget, säger Bengt Olsson, presschef på Trafikverket.

”Inte bara bilar som är ute”

Snön drar in västerifrån och den gula varningen gäller till klockan 20 i kväll. SMHI varnar dessutom för hård vind, vilket drar runt snön och gör det både halt och snörökigt.

– Följ noga väderutvecklingen nu. Väder är ofta väldigt lokalt och det kan skilja väldigt mycket. Kör man långt så kommer man köra på olika typer av underlag, säger Bengt Olsson.

Presschefen uppmanar alla att hålla både avstånd och hastighetsgränsen.

– Det är inte bara bilar som är ute och rör på sig nu, utan nu är våren här och storviltet börjar röra sig upp och ner från vägytan.

Idag 08:16

Nytt snöoväder på ingång över Västsverige

Tågtrafiken går som planerat

I går ställde snöovädret till det ordentligt i trafiken. Vägar stängdes av och bilister blev stående i timmar. Inför dagens snöoväder tror sig Trafikverket ha bättre förutsättningar, då både snömängden och det geografiska området är mindre.

– Vi försöker vara så noga som möjligt och ta reda på var det blir som värst för att styra våra resurser dit. Men vi vet inte var snön lägger sig. Tyvärr är det jättesvårt att förarbeta en väg, för att det innebär att vi lägger ut en massa salt i onödan. Det kommer alltid finnas en risk för att vi inte blir exakta i våra åtgärder, säger Bengt Olsson.

See also  Kärnvapenanläggning nära storbrand stängs | Senaste nytt på SvD - 24 Global News | Latest International Breaking News Today

Tågen går som planerat än så länge, enligt Trafikverket, bortsett från Vänerbanan söder om Vänern. Den har problem från gårdagens snöstorm som tros åtgärdas under dagen.

Vid halv nio-tiden på morgonen har snön precis börjat falla över västkusten. Det väntas pågå under hela dagen.

– Sen kan det faktiskt övergå i regn till kvällen och natten, säger Linda Eriksson, meteorolog på TV4.

Streama TV4 Vädret

TV4:s meteorologer presenterar senaste väderprognosen.

METEROLOGERNA STÅENDE (2)

-24 Global News | Latest International Breaking News Today
#Trafikverket #kan #inte #förbereda #vägarna #inför #snöstormen

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top