Ukrainska Maria Sur sjöng sig direkt till final – 24 Global News | Latest International Breaking News Today

Ukrainska Maria Sur sjöng sig direkt till final – Latest International Breaking News Today

Maria Sur har varit en av favoriterna att gå direkt till final i Melodifestivalens andra deltävling i Göteborg, som TV4 nyheterna tidigare har rapporterat om. Hon upprepar nu bedriften från förra året – då hon nyligen hade flytt kriget i Ukraina och kommit till Sverige.

– Det är en del av mig och mitt liv. Jag kommer aldrig att kunna glömma och inte prata om det alls. Men jag mår inte bra när folk bara ser mig som en historia, jag vill bli sedd som en artist, har hon tidigare sagt till TT.

19 år gammal är Maria Sur årets yngsta deltagare i Melodifestivalen. Bidraget “When I’m gone” skiljer sig en del från fjolårets “Never give up”, som var en känslosam ballad. Nu blir hon historisk som den första utländska artisten att gå direkt till final i Melodifestivalen två gånger.

Även Liamoo till final

Även favorittippade Liamoo höll för trycket och gick direkt till final i Melodifestivalen. 26-åringen har deltagit i tävlingen fyra gånger tidigare – och har kammat hem en finalplats lika många gånger.

Bidraget “Dragon” med sin satsiga eldshow ger Liamoo en biljett raka vägen till Friends Arena och finalen i Solna. Artisten var favorittippad hos spelbolagen och veteranen i ett startfält fullt av debutanter – men han tog inte ut någon vinst i förväg.

Liamoo råkade också ut för kvällens största missöde. En del av den satsiga eldshowen i bidraget “Dragons”, när en låga är menad att slå upp i hans hand, fungerade inte när det väl gällde. Men artisten log ändå stort mot kamerorna när numret väl var över.

See also  Så ska du spara på börsen - 24 Global News | Latest International Breaking News Today

Jubel för Fröken Snusk

Sist ut i kvällens startfest var Fröken Snusks omtalade bidrag “Unga och fria”, där ett gäng dansare hjular runt på scen medan artisten inleder uppe på en 180 centimeter hög chockrosa häst. Momentet där hon klättrar ned och sedan upp igen på hästen orsakade inför tävlingen bekymmer.

-24 Global News | Latest International Breaking News Today
#Ukrainska #Maria #Sur #sjöng #sig #direkt #final

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top