Uppgifter: Biden kallar Netanyahu “skitstövel” – 24 Global News | Latest International Breaking News Today

Uppgifter: Biden kallar Netanyahu “skitstövel” – Latest International Breaking News Today

USA:s president försöker förmå Netanyahu att gå med på en vapenvila i Gaza, men den israeliska ledaren “ger honom ett helvete” och är omöjlig att ha att göra med, rapporterar amerikanska NBC News med hänvisning till flera källor nära Joe Biden.

Enligt NBC News har Biden på sistone luftat sin växande frustration i privata konversationer vid flera tillfällen.

– Han känner att det här är nog. Det måste få ett slut, säger en av källorna om Bidens tankar kring Gazakriget.

Bidens sätt att prata om Netanyahu – en man han känt i årtionden – har varit överraskande uppriktigt, enligt NBC News källor. Vid minst tre tillfällen uppges han ha kallat sin israeliske kollega för ”skitstövel” (”asshole”).

Relationen ”närmar sig en brytpunkt”

En talesperson för USA:s nationella säkerhetsråd säger i ett uttalande att de två ledarna har ”en respektfull relation”.

”Presidenten har varit tydlig när han inte håller med premiärminister Netanyahu, men det här är en decennielång relation som är respektfull både offentligt och privat”, lyder uttalandet.

Bedömare menar dock att Bidens privata utspel tyder på att relationen mellan männen närmar sig en brytpunkt. Biden har flera gånger sagt att Israels krig mot Gaza har gått till överdrift, och så sent som i helgen uppmanade han Netanyahu att inte gå vidare med den kommande markoffensiven mot Rafah innan Israel har en ”trovärdig och genomförbar plan”.

Bidens frustration gentemot Netanyahu har dock ännu inte gjort några stora avtryck på USA:s Israelpolitik, konstaterar NBC News.

-24 Global News | Latest International Breaking News Today
#Uppgifter #Biden #kallar #Netanyahu #skitstövel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top