Vintersport: Johannes Thingnes Bö om Norges dominans: ”Skräckblandad förtjusning” – 24 Global News | Latest International Breaking News Today

Vintersport: Johannes Thingnes Bö om Norges dominans: ”Skräckblandad förtjusning” – Latest International Breaking News Today

De norska skidskytteherrarna har varit helt överlägsna denna säsong. Hittills på VM har de kört hem totalt 7 medaljer och tagit alla medaljer i de individuella loppen. Men att vara del av ett så dominerande lag är inte helt lätt.

– Det är skräckblandad förtjusning. Håll dina vänner nära men dina fiender närmare. Man får smyga lite för varandra före start. Vi delar inte våra planer med varandra men vi känner samtidigt varandra så väl. Vi vet vilka olika styrkor vi har och därför blir det ganska förutsägbart vad som kommer att hända, säger Johannes Thingnes Bö till SVT Sport.

”Klarar av att få en knytnäve i ansiktet”

De norska åkarna kommer bra överens och stöttar varandra och Thingnes Bö tror att deras dominans är en fördel så länge det fortsätter gå bra för e alla.

– Jag tror vi har en stor fördel av att vi är så bra vänner och inte stör oss på varandra. Hade vi varit sex stenhårda individualister hade det nog snabbt blivit bråk. Men vi är ett bra gäng och det blir lättare när det går bra för oss alla. Så länge man vinner då och då så klarar man också av att få en knytnäve i ansiktet ibland.

Nästa tävling för herrarna på skidskytte-VM är onsdag 14 februari när det är dags för distansloppet som sänds i SVT1 och SVT Play 16.50.

-24 Global News | Latest International Breaking News Today
#Vintersport #Johannes #Thingnes #Bö #Norges #dominans #Skräckblandad #förtjusning

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top