Yxbeväpnad man skjuten av polis på Gotland – 24 Global News | Latest International Breaking News Today

Yxbeväpnad man skjuten av polis på Gotland – Latest International Breaking News Today

 • Fastnålat inlägg

  Yxbeväpnad man skjuten av polis på Gotland

  17 min

  Manne Berggren Wiklund

  En man beväpnad med en yxa har skjutits av polis på Gotland. Det skriver polisen på sin hemsida.

  Polisen ska ha larmats till platsen då mannen hotat med att allvarligt skada både sig själv och andra.

  Efter att med olika medel försökt oskadliggöra mannen tvingas polisen att med tjänstevapen skjuta honom i benet.

  Han fördes därefter med ambulanshelikopter till sjukhus, enligt polisen.

Senaste nyheterna

 • TT

  26 min

  Danmarks försvarschef får sparken

  Danmarks försvarschef Flemming Lentfer får sparken, meddelar försvarsminister Troels Lund Poulsen (V) på en presskonferens.

  Försvarsministern har inte längre förtroende för Lentfer, men han vill inte säga varför han inte har det.

  – Med de utmaningar vi står inför behövs en ny försvarschef, säger Troels Lund Poulsen.

  Beskedet kommer efter det att allvarliga problem med fregatten Iver Huitfeldt har avslöjats.

  Iver Huitfeldt deltog i en insats i Röda havet i mars när drönare från den jemenitiska Huthirörelsen sköts ned. Det visade sig att fregatten hade ett fel i sina system samt defekt ammunition.

  Generalmajor Michael Hyldgaard blir tillförordnad försvarschef.

 • Svårt för statsministern att komma till tals i Lund

  Studentafton i Lund med statsminister Ulf Kristersson (M) hann knappt inledas förrän slagorden fyllde salen.

  – 30 000 människor har mördats i Gaza, ropade en kvinna från läktaren.

  – Ni är medskyldiga till folkmord!

  Sedan fyllde protesterande med klimatbudskap på:

  – Hur vågar du tala till studenter när du förstör vår framtid?

  Statsministern konstaterade att det är en fin tradition i Sverige att alla får tycka olika och att alla får komma till tals. Men det är också en tradition att man talar en i taget, slog han fast.

  Först efter flera minuter kunde han sedan inleda sitt anförande inför Lunds studenter. Senare blev han avbruten igen och en kvinna fördes bort av polis.

 • David Nilsson

  18.20

  Öppnar för höjda böter efter trafikkaoset

  Efter det senaste dygnets trafikkaos pekar flera ministrar på förarnas egna ansvar. Så även infrastrukturminister Andreas Carlson (KD), rapporterar TT.

  – Den som har sommardäck på bilen ska under inga omständigheter ge sig ut där det råder vinterväglag, sa han bland annat på en pressträff under onsdagskvällen.

  Under pressträffen öppnade också Carlson för höjda böter för den som kör med fel däck i vinterväglag.

  – Alla har ett eget ansvar att inte förvärra läget på våra vägar.

 • Stockholmsbörsen svagt uppåt – Tele2 i topp

  Stockholmsbörsen steg svagt under onsdagens handel efter inflationssiffror som gladde marknaden. Merparten av storbolagen avslutade på plus.

  Stockholmsbörsens OMXS-index låg under delar av dagen på minus, men lyckades till slut häva sig över nollstrecket och avsluta handeln på plus 0,2 procent, i likhet med OMXS30-indexet med de 30 mest omsatta bolagen. I det sistnämnda indexet utmärkte sig telekombolaget Tele2 och vitvarujätten Electrolux, som steg 2,9 respektive 2,5 procent.

  I andra änden fanns värmepumpstillverkaren Nibe och lastbilstillverkaren AB Volvo som backade 2,5 respektive 1,6 procent. (TT)

 • Ukrainska officerare: Risk att försvaret kollapsar

  Risken är stor för att de ukrainska försvarslinjerna ”kollapsar” och att ryska styrkor ”tränger igenom frontlinjen och bryter sönder den i vissa områden”, säger ukrainska officerare till Politicos utsända i Kiev.

  Ukrainas militära förmåga är försvagad till stor del eftersom republikaner i USA:s kongress vägrar gå med på ett nytt amerikanskt stödpaket, samt att utlovat europeiskt stöd vad gäller bland annat ammunition drar ut på tiden, enligt tidigare nyhetsrapporter.

  En rysk offensiv är att vänta, enligt officerarna, och när den kommer är risken stor att ryssarna når framgång.

  – Det finns inget som kan hjälpa Ukraina nu eftersom det finns ingen seriös teknik som kan kompensera Ukraina för den stora massa soldater som Ryssland troligen skickar mot oss, säger en officer till tidningen i utbyte mot anonymitet.

  Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har nyligen undertecknat lagar som bland annat sänker åldern för militärtjänst, i syfte att motverka brist på soldater i armén.

 • Infrastrukturministern håller pressträff i kväll om trafikkaoset

  Infrastrukturminister Andreas Carlson (KD) avbryter ministermöte i Bryssel och reser hem på grund av trafikkaoset i och med snöstormen, rapporterar SVT.

  I kväll klockan 18 håller han en pressträff med anledning av det inträffade läget.

  I en skriftlig kommentar till SVT skriver Carlson att myndigheterna jobbar hårt med fastkörningar och avåkningar. Han riktar också en känga till lastbilsförare och bilister med sommardäck.

  “Den som har sommardäck på bilen ska under inga omständigheter ge sig ut där det råder vinterväglag”

  “En lika skarp uppmaning riktar jag också till alla lastbilsförare som inte har fullgoda däck för vinterväglag. En betydande del av alla stopp på vägarna senaste dygnet har orsakats av tyngre fordon som kör fast”, skriver han, till SVT.

 • Starkare jobbsiffra än väntat från USA

  USA:s arbetsmarknad stod sig stark i mars månad. Det skapades då 184 000 nya jobb i den privata sektorn enligt ny månadsstatistik från löneadministratören ADP medan förväntan var 150 000 jobb.

  Siffran kan också jämföras med reviderade 155 000 jobb föregående månad. ADP-statistiken brukar ses som en förhandsvisning inför den stora jobbrapporten som presenteras på fredag där hela arbetsmarknaden exklusive jordbrukssektorn inkluderas.

  Där ligger förväntningarna på 214 000 nya jobb medan arbetslösheten väntas sjunka till 3,8 procent från tidigare 3,9 procent.

 • Flera döda i misstänkt knarklabb i Flandern

  Tre personer har hittats döda i ett misstänkt droglaboratorium i Flandern, rapporterar belgiska medier.

  De tre hittades i en byggnad i orten Poederlee i norra Belgien, efter att polisen hade larmats dit av andra personer som befann sig där. Ytterligare en person uppges få vård för ett livshotande tillstånd.

  I tvåvåningshuset, ovanpå en pizzeria och en spritbutik, låg vad myndigheterna beskriver som ett hemligt laboratorium där det tillverkades ”psykoaktiva substanser”.

  Vad de tre personerna har avlidit av har ännu inte tillkännagivits. Utredningen är ännu i ett tidigt skede och gäller både dödsfallen och tillverkning av narkotika.

 • Ryska oljeintäkter fördubblas

  Trots omvärldens sanktioner nästan fördubblades Rysslands skatteintäkter kopplat till olje- och gasproduktionen i mars jämfört med samma period 2023.

  Ökningen på 90 procent motsvarade 14,1 miljarder dollar eller 24,3 miljarder svenska kronor. Månadssiffran som är den högsta på fem månader är kopplat till ett ökat pris på råolja. I mars förra året kostade i snitt ett fat rysk olja 47,85 dollar men enligt Bloombergs beräkningar har priset i mars i år i stället legat på 68,34 dollar samtidigt som landet kringgått sanktioner genom att sälja olja till en rad asiatiska aktörer.

 • Finska polisen: Mobbning bakom skolskjutningen

  Enligt finska polisen var mobbning motivet bakom gårdagens skolskjutning i Vanda då en 12-åring dödades och två jämnåriga skottskadades allvarligt. Det skriver polisen i en notis på sin hemsida.

  Den misstänkte, också 12 år gammal, har sagt i förhör att han varit utsatt för mobbning och uppgiften har även bekräftats i polisens förundersökning, enligt polisen.

  Enligt polisen hotade 12-åringen även flera personer på väg från skolan efter skjutningen, brott som nu utreds som olaga hot.

  Gärningspersonen ska ha börjat på skolan där skjutningen skedde, i början av året.

  Polisen bekräftade under gårdagen att vapnet som den misstänkte använde i dådet tillhör en nära anhörig. Det utreds av polisen som ett separat brott under rubriken skjutvapenbrott.

  Eftersom gärningspersonen inte är straffmyndig kommer han efter förundersökningen att överlämnas till sociala myndigheter för förvar.

-24 Global News | Latest International Breaking News Today
#Yxbeväpnad #man #skjuten #polis #på #Gotland

See also  KARTA ČERVENÉ RŮŽE prozrazuje, co vás čeká na poli lásky!- Vyberte si jednu a zjistěte to! - 24 Global News | Latest International Breaking News Today

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top